Sigortasız çalışanlar karalar bağlamasın! Tek şartla EYT kapısı aralandı

Sigortasız çalışan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Siz de EYT'li olabilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Sigortasız çalışanlar karalar bağlamasın! Tek şartla EYT kapısı aralandı

EYT yasasından faydalanmak isteyen ancak sigorta girişi olmayan vatandaşlarla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. SGK Uzmanı duyurdu! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SİGORTASIZ ÇALIŞANLAR DA EYT'Lİ OLACAK

Mart ayında yürürlüğe giren EYT yasasıyla birlikte milyonlarca vatandaş emeklilik hakkı kazandı. SGK Uzmanı İsa Karakaş tarafından yapılan açıklamalara göre 1999 senesinden önce çalışmaya başlayan ancak sigorta girişi olmayanlar da EYT yasası kapsamında emekli olabilecek. Bunun için 1999 senesinden önce bir yerde çalışmış olmak ve bunu kanıtlayabilecek belgelere sahip olmak şartı aranıyor.

sigortasız çalışanlar da emekli olabilecek

 İş arkadaşı tanıklığı, işveren beyanı, iş yeri resmi kayıtları dava süreçlerinde önemli rol oynuyor. Dava süreci karmaşık olsa da iyi bir plan yaparak avukatlardan fikir almak süreci kolaylaştırıyor. Sigortası olmayan kişilerin EYT'den faydalanmak için iş arkadaşları ya da eski işverenlerden yazılı tanıklık alması, resmi kayıtların incelenmesi, çalıştığınızı kanıtlayacak belgelerin toplanması, hukuki sürecin anlaşılması için avukata başvurulması gerekiyor. 1999 senesinden önce çalışan ancak sigortası olmayan kişiler hukuki yollarla bu süreçleri atlatarak EYT yasası kapsamında emeklilik hakkı kazanabilecek. Ancak süreler kısıtlı olabileceği için dava süreçlerinin hızlı şekilde başlatılması da öneriliyor.