Şifreleri çözen emeklilik biletini erken alıyor! Memurların erken emekli olma formülü ayyuka çıktı

Erken emekli olma sinyalleri verilmeye başlandı. Borçlanma ve isteğe bağlı sigorta gibi yöntemler duyurulmasıyla tüm şartlar araştırılmaya başlandı. İşte erken emekli olma yolları...

Şifreleri çözen emeklilik biletini erken alıyor! Memurların erken emekli olma formülü ayyuka çıktı

Kamuda en az 10 yıl memur olarak görev yapmış olanların nasıl emekli olabileceği araştırılmaya devam ediyor. Memurlar kendi isteğiyle görevlendirilerek ayrılmalarıyla isteğe bağlı ya da borçlanma imkanıyla emekli olabilecek. Bunun için gerekli şartlar araştırılırken Eylül 2004'ten önce işi bırakanların 3 ay, bu tarih sonrasında işi bırakanların ise 6 ay SGK talebinde bulunması gerekir.

Ekim 2008 tarihinden sonra ilk kez memur olarak bu tarihten önce SSK, Bağkur ve öze sandık sigortası bulunanların sigorta başlangıcına bakılarak sürelerde öğrencilik, askerlik, yurtdışı hizmeti olup olmadığına bakılır. Borçlanma için emeklilik hesaplamasında sigorta başlangıcı ele alınarak destek prim emeklilik sonrası kamuda yer alma durumunda aylıklarda kesinti yaşanır.

erken emeklilik yöntemleri

BORÇLANMA İMKANI

Ekim 2008 sonrası memur olarak çalışıp daha önce sigortalılığı bulunanlar borçlanmadan yararlanabilecek. Sigortalılık statülerinde ilk sigortalı olunmasıyla Ekim 2008 sonrası çalışmalar başlayarak memurlar ele alınacak. Borçlanma süresiyle sigorta başlangıç zamanı öne çekilme durumu söz konusu değildir.

Reform sonrasında işe başlayanlar Bağkur sigortalılarında kesintiye 2016'da bitirildi. Memur ya da işçi kendi adıyla iş yeri açıp, ticaret yaptığında emekli aylıklarının kesilmeyeceği belirtildi.