SGK emeklilik listesini güncelledi! Yaşı, primi gelene büyük şans: Tek dilekçe yetecek

Emekli olmak isteyenlere müjde! SGK emeklilik listesini güncelledi! Tüm detaylar haberimizde.

SGK emeklilik listesini güncelledi! Yaşı, primi gelene büyük şans: Tek dilekçe yetecek

Erken emekli olmak isteyenlere ilaç gibi haber! SGK erken emekli olabilecek meslek gruplarını açıkladı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SGK ERKEN EMEKLİ OLABİLECEK MESLEK GRUPLARINI PAYLAŞTI

Bazı meslek grupları yıpranma payı sayesinde erken emekli olma şansı yakalıyor. SGK tarafından yayımlanan listeye göre maden sektöründe çalışan işçiler zorlu çalışma şartları ve uzun hizmet süresi sebebiyle erken emekli olma şansı yakalıyor. Aynı zamanda emekli oldukları zaman daha yüksek maaş alıyorlar. Kamu sektöründe uzun süre çalışan kişiler diğer meslek gruplarına göre erken emeklilik fırsatı yakalıyor. Eğitim sektöründe çalışan öğretmenler diğer mesleklere göre daha erken emekli olma fırsatı yakalayabiliyor.

erken emekli olabilecek meslek grupları

 Öğretmen emeklilik hak ve şartları eğitim sektörü ihtiyaçlarına göre belirleniyor. Sağlık sektöründe çalışan hemşire ve sağlık çalışanları uzun hizmet süresi sebebiyle erken emekli olabiliyorlar. Ülke savunması ve korunmasında görev alan askeri personeller de diğer meslek gruplarına göre daha erken emekli olma fırsatı yakalıyorlar. Emeklilik durumu hizmet süresine göre belirleniyor. Her mesleğin emeklilik şartları ve emeklilik hakları çalışma süresi gibi birçok etkene göre belirleniyor. Emeklilik planı yapılırken uzman danışmandan fikir alınması öneriliyor.