Sevda Noyan: "Operasyon Olduğu Belli"

Katıldığı televizyon programında söylediği "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür" açıklaması tepki çeken yazar Sevda Noyan, bir açıklama yaptı. Noyan yaptığı yeni açıklamada, "Ben orada FETÖ'den bahsediyorum, darbeye karşı olan savunma hakkımızdan bahsediyorum" dedi.

Sevda Noyan: "Operasyon Olduğu Belli"

Sevda Noyan 'dan yeni açıklama.

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalında yayımlanan canlı yayına katılan Noyan, "O programı yaptıktan sonra bir tepki almadık. Dün akşam saatlerinde bomba gibi gündeme düştü. Bir operasyon olduğu belli olan bir şey" dedi.

Söylediklerinin yanlış anlaşıldığını belirten Noyan,  "İlk başta çok şey yapmadım, zaman zaman Twitter'da hepimiz şirazeyi kaçırabiliyoruz, ben de haddi aşan şeyler yazmış olabiliyoruz. Baktım ki iş çığırından çıkmaya başlayınca tekrardan izledim kendimi, sonradan baktım ki benim orada söylediklerim elbetteki o bölümü aldığınızda farklı anlaşılabilecek şeyler. Ben bütün bir konuşmada bir şeyden bahsediyorum. Ben 12 Eylül'ü yaşayıp üniversite okuyamadım. Sonra 28 Şubat'ı yaşadım. 15 Temmuz darbesi de hepimizde çok ciddi travma yarattı. Son günlerde yapılan darbe söylemlerine karşı yapılan bir şeydi. Bizi öyle yakalayamazlar, biz de bu sefer şey yaparız." dedi.

'FETÖ'den bahsettiğini iddia etti konuşmasına ilişkin "Darbeye karşı olan savunma hakkımızdan bahsediyorum" diyen Noyan,  Özdemir'in Noyan ailesinden gelen 'bizimle ilgisi yoktur' mesajını hatırlatması üzerine "Kastım da Noyan ailesi değil zaten" diyen Noyan, devamında şunları söyledi.

"Biz 50 kişiyi götürürüz derken biz onları asarız, keseriz anlamında değildi ifade. 15 Temmuz başarılı olsaydı biz listeleri gördük. Orada maneviyatta bahsettiğim biz bu anlamda kendimizi güçlü hissediyoruz. Ama silah konusunda olay kendimizi savunmaktan, götürmekten bahsediyorum. Siz kalkıp seçilmiş bu ülkenin başkanına silahla sizi götürürüz diye söyleyeceksiniz, biz susacağız, bugüne kadar hep böyle yapılmış. Onlar yapıyorsa bizim de elimiz armut toplamıyor modunda bir konuşmaydı bu. Bıçak varsa savaşırım elimdeki neyse."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA