Şenol Bal :Asgari Ücretlilere Enflasyon Farkı Zammı Verilmelidir

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şenol Bal, asgari ücretli vatandaşlarla ilgili herhangi bir çalışma olup olmadığına yönelik Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın cevaplandırılması için TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

Şenol Bal :Asgari Ücretlilere Enflasyon Farkı Zammı Verilmelidir

Şenol Bal'dan 'Asgari Ücretlilere Enflasyon Farkı Zammı' Çıkışı

Şenol Bal'ın soru önergesinde "Bilindiği üzere ülkemnizde enflasyon karşısında en çok zorlanan kesim asgari ücretli çalışan vatandaşlarımızdır. Geçtiğimiz sene 1400 TL olan asgari ücret bu sene yüzde 14 artışla 1603 TL olmuştur.

ASGARİ ÜCRET ZAMLAR KARŞISINDA ÇOK DÜŞÜK KALIYOR

Malesef asgari ücretteki artış ülke genelinde yapılan zamlar karşısında çok düşük kalmaktadır. Ayrıca asgari ücretlie çalışan vatandaşlara enflasyon farkı ödenmemektedir.

VATANDAŞA ENFLASYON FARKI ÖDENECEK Mİ?

Asgari ücrete 2018 yılı başında yapılan zam yüzde 14 iken, 2018 Ağustos ayı enflasyon oranı yüzde 17.9 , Ağustos ayı gıda enflasyon oranı ise yüzde 19.75 olarak açıklanmıştır." ifadeleri yer aldığı görülürken, Cumhurbaşkanlığı'nın 30 Ağustos resepsiyonundaki ikramlara da dikkat çekeilerek, vatandaşa enflasyon farkının ödenip ödenmeyeceği soruldu.