Şehit Olduğunu Sandıkları Dedelerinden 4 Milyon Lira Miras Kaldı

Denizli'nin Boyağaç ilçesinde yaşayan 6 kardeşe, 1'inci Dünya Savaşında şehit olduğunu sandıkları dedelerinden 4 milyon değerinde muz seralarının yer aldığı tarla miras kaldı.

Şehit Olduğunu Sandıkları Dedelerinden 4 Milyon Lira Miras Kaldı

Aile, savaştan sonra Anamur'a yerleştiği anlaşılan dedenin mirasını 97 yıl sonra öğrendi. Denizli'nin Beyağaç ilçesi'nin Geriçam Mahallesi'nde ikamet eden Akar ailesi, DSİ'den aldıkları bir tebligatla mirasçı oldukları Mersin'in Anamur ilçesindeki mus seraları hakkında kamulaştırma kararı alındığını gördü.

Çiftçilik yaparak geçimlerini sağlayan 6 kardeş, Birinci Dünya Savaşı sırasında Suriye-Filistin Cephesi'nde savaşa katılarak şehit düştüğünü sandıkları dedeleri Hüseyin Akar'ın hayatını kaybetmediğini, savaşın ardından köye dönmeyerek Anamur'da evlenerek burada bir hayat kurduğunu öğrendi. Ailenin avukatı, nüfus ve tapu müdürlüğünde yaptırdığı bilirkişi incelemesi ile ailenin soybağını çıkararak, ailenin tek mirasçısının 1987'de hayatını kaybeden Hüseyin Akar'ın oğlu İbrahim Akar olduğunu belirledi.

Dedelerinden kalan 4 milyon liralık miras karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen aile üyeleri ise, dedelerinin mezarını ziyaret etmek istediklerini söyledi. Hüseyin Akar'ın torunlarından Nasuh Akar, "Sİ'den tebligat gelince gerçeği öğrendik. Dedemizin Mersin' in Anamur ilçesinde arazisi olduğu ve bize miras kaldığı böylelikle ortaya çıktı. Gidip görmedik. Denize yakınmış ve üzerinde sera varmış. Değerinin ‘4 milyon lira’ olduğu söyleniyor. Çok şaşırdık. Altı kardeşiz. Hepimiz sonradan gelen mirasa çok sevindik. Dedemizin kabrine gidip ziyaret etmek istiyoruz" diye konuştu.