Şehit Annesini 116 Bin Dolandıran Sanığın Cezası Belli Oldu!

Eskişehir'de şehit annesi 70 yaşındaki Havva Gündoğmuş'u telefonla arayarak fetullahçı terör örgütü yalanıyla 116 bin lira dolandıran tutuklu sanık Yusuf Yeşilyurt'a 9 sene hapis ve 233 bin 500 lira para cezası verildi.

Şehit Annesini 116 Bin Dolandıran Sanığın Cezası Belli Oldu!

Şehit Annesini 116 Bin Dolandıran Sanığın Cezası Belli Oldu!

Eskişehir'de şehit annesi Havva Gündoğmuş'u telefonla arayarak korkutup 116 bin lirasını dolandıran şahsın cezası belli oldu. Eskişehir 1. Ağır Ceza mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Yeşilyurt, şikayetçi Gündoğmuş ve taraf avukatları katıldı.

Son sözü sorulan sanık, suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraat isterken, mağdur Gündoğmuş, şikayetini tekrar ederek, 'Olay günü ev telefonum çaldı. Bana 'senin bankada paran var' dedi. Şehit ailesi olup olmadığımızı sordu. Ben de 'şehit annesiyim' dedim. Bunu konuşurken biliyordu. Bankada param olduğunu biliyordu. Parayı çekmemi istedi. Başkomiser olduğunu söyleyerek, beni korkuttu. Tutuklanırım diye endişe ettim. Parayı bankadan çektim. Bana 'kimseye bir şey söyleme' dediği için kimseye bir şey demedim. Parayı çektim, arkamdan koşarak geldi. Devlet bankasına parayı yatıracaklarını, parada el izi alacaklarını söyleyerek tüm parayı aldı.' diye konuştu.

Mahkeme heyeti sanığa nitelikli dolandırıcılık suçundan 9 yıl hapis, 233 bin 500 lira da para cezası verdi.