Sedef Kabaş Adliyeye Sevk Edildi

Dün akşam yayınlanan bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaretten gözaltına alınan Sedef Kabaş adliyeye sevk edildi.

Sedef Kabaş Adliyeye Sevk Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a televizyon programında söylediği sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan gazeteci Sedef Kabaş, gece Sarıyer'deki evine giden polis tarafından gözaltına alındı. Kabaş, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sedef emniyetteki işlemlerinin ardından saat 14.00 sıralarında adliyeye sevk edildi.

Avukat Uğur Poyraz ise gözaltı olayı ile ilgili sosyal medya üzerinden, "Müvekkilim Sedef Kabaş Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde. Ben de şimdi yanına geçiyorum" şeklinde paylaşım yaptı.

Üst üste tepkiler geliyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gazeteci Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Yaptığı konuşmayla gündem olan Kabaş hakkında sosyal paylaşım sitesi Twitter'da '#HaddiniBilSedefKabas' etiketi altında pek çok isim açıklama yaptı. Çok sayıda vatandaş Kabaş’a, söyleminden dolayı tepki gösterdi.