Sedat Peker Hakkında Soruşturma Başlatıldı!

Sedat Peker hakkında Ateşhir'de yaptığı bir konuşma nedeniyle 'Suç işlemeye tahrik ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçlarından soruşturma başlatıldı.

Sedat Peker Hakkında Soruşturma Başlatıldı!

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bugün yapılan açıklamada, "03.02.2019 tarihinde Ataşehir'de gerçekleşen bir açılış esnasında konuşan Sedat Peker'in halka silahlanma çağrısı yaptığına dair bilgi alınması üzerine ilgili konuşma kaydı kolluk marifetiyle temin edilerek incelenmiş ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160. maddesi uyarınca işin gerçeği araştırılıp yasal gereğine tevessül etmek amacıyla şüpheli hakkında 'Suç İşlemeye Tahrik ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sedat Peker'in Ataşehir'de 31 Mart'ta yapılacak seçimlerle ilgili yaptığı açıklamalara tepki göstermiş, savcılıkları ve İçişleri Bakanlığı'nı göreve davet etmişti. A

kşener, "Bu tür davranışlar İçişleri Bakanlığı’nın görevini yapmadığı anlamına gelir. İçişleri Bakanlığı bu iradeyi koymadığı taktirde kaos çıkar. Bu tür gruplar insanlar cesaret alır. O zaman sokağın dili konuşmaya başlar. Bu da Türkiye açısından son derece yanlış son derece kötü bir iştir. İçişleri Bakanlığı ve sayın bakanı göreve davet ediyorum. Böyle birşey olmaz. Türkiye’nin huzura ihtiyacı var." demişti.

Sedat Peker , 31 Mart seçimleriyle ilgili 'İmkanı olanlar ruhsatlı silah alsınlar, hazırlıklı olsunlar' şeklinde bir konuşma yapmıştı.