Seçimler Ne Zaman Yapılacak?

Son zamanlarda sıklıkla seçim anketleri görür mü oldunuz? Bunun sebebi seçimlerin yaklaşması. TBMM ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2023 yılında aynı gün birlikte yapılacak. Bu seçimlerin her beş yılda bir olacağı 2017 anayasa değişikliği ile karara bağlandı. Seçimlerin yaklaşması ile birlikte siyasal gerilimde ülkemizde daha da fazla arttı. Parti liderleri seçimlerin yaklaşmaya başladığı zamanlar daha gergin ve politik olabiliyorlar. 

Seçimler Ne Zaman Yapılacak?

Seçim stratejileri yapılmış durumda. Her partinin belirlediği bir siyasi programı var. Hergün binlerce seçimle ilgili anket yapılıyor fakat bu anketlerin gerçeği yansıtıp yansıtmadığı ise bilinmiyor. Çünkü insanlar siyasi fikirlerini özgürce beyan etmekten çekiniyorlar. Fakat seçim anketlerinde görülen çoğunluğun ekonomiden oldukça rahatsız oluşu.

 Her geçim dönemin reklam çalışmaları, yeni ekonomi paketler, yeni iş imkanları ile uygulamalar, işe alımlar, destekler vs. hepsi yaşanır. Günün sonunda sadece mevsimlik bir siyasal performans için değil bir bütün olarak insanların oy vermesi gerektiğini siyaset bilimciler özellikle belirtiyor. Siyasal ideolojilerde politik davranmak, strateji izlemenin esas olduğunu fakat buradaki temel hususun genel tablodan çıkarılması gerektiğini belirtiyorlar.