Seçime Sayılı Günler Kala Listeler Değişiyor

Bağımsız Türkiye Partisi lideri Hüseyin Baş, seçime sayılı günler kala aldıkları kararı açıkladı. Baş seçime katılmayacaklarını, Kılıçdaroğlu´nu destekleyeceklerini belirtti.

Seçime Sayılı Günler Kala Listeler Değişiyor

2023 Genel Seçimlerine sayılı günler kala atılacak her adım seçim sonucuna etki ediyor. Çok konuşulacak bir karar da  BTP lideri Hüseyin Baş'tan geldi.  Baş, "Biz BTP olarak bu seçime katılmama kararı aldık. Listelerimizi geri çekeceğiz. Muhalefet bloğuna, meclis aritmetiğinde üstün bir vekil ortalaması yakalaması şansı bırakmak istiyoruz. Bunu bir sorumluluk olarak görüyoruz." dedi.

tv100 Ana Haber'de Ece Üner'e açıklamalarda bulunan Baş, İYİ Parti'nin kendisine teklif yaptığını da doğruladı.

Trabzon 2. Sıra' teklifini reddettiğini doğrulayan Baş, "İddia doğrudur. Bizim bugüne kadar ittifak gibi bir talebimiz olmadı ama aylar öncesinde Akşener 'birlikte hareket edelim' şeyleri olmuştu. Bizde 'seçim sürecinde bakalım' demiştik. Biz 6'lı masaya da çağrıda bulunmuştuk. Biz Türkiye'nin geleceğine yön verebilecek fikirlerimi ortaya koyalım, istişare yapalım demiştik. Dolayısıyla biz birlikteliklerimizi karşılıklı çıkarlar çerçevesinde tutmak zorundayız." dedi.

Baş, "Dün listelerimizi YSK'ya teslim ettik, listelerin yarısı erkek yarısı kadın. Bundan sonra BTP'nin gireceği bütün seçimlerde böyle olacak. Sizin aracılığınızla BTP, önümüzdeki seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek. Biz BTP olarak bu seçime katılmama kararı aldık. Listelerimizi geri çekeceğiz. Muhalefet bloğuna, meclis aritmetiğinde üstün bir vekil ortalaması yakalaması şansı bırakmak istiyoruz. Bunu bir sorumluluk olarak görüyoruz. Seçimde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz. " ifadelerini kullandı.