Seçim İçin Geri Sayım Başladı

14 Mayıs adım adım yaklaşırken seçmen listeleri, güncellenmek üzere bugün ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak. 2 Nisan'da itiraz sürecinin bitmesin ardından ise askıdan indirilecek.

Seçim İçin Geri Sayım Başladı

Seçim takvimine girilmişken seçmen listeleri de askıya çıkarıldı. Muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri 2 Nisan'da itiraz süreci sona ermesiyle askıdan indirilecek.

Depremzede seçmenler ise seçimde kendi illerinde veya taşınmak zorunda kaldıkları illerde oy kullanabilmeleri için adres değişikliği beyanlarını, 17 Mart 2023 saat 23.59'a kadar nüfus müdürlükleri ya da e-devlet üzerinden yapmıştı. Bu işlemleri henüz tamamlamayanlar ise muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıya çıkma tarihi olan 20 Mart 2023 ile 2 Nisan 2023 tarihleri arasında da gerçekleştirebilecek.

Ayrıca yurt dışı seçmen kütüğünün, Türkiye saati ile 08.00'de "www.ysk.gov.tr" adresinden ilan edilmesiyle de itiraz sürecine geçilecek. YSK'nin internet sitesinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasına da başlanacak.

Kayıt sorgulamak için TIKLAYIN

Öte yandan cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular da başladı.

23 Mart siyasi partilerin cumhurbaşkanı adaylığı başvuruları için son gün. Cumhurbaşkanı kesin aday listesi 31 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanacak.