Sayıları 2 Milyonu Bulan Çocuk İşçiler, TBMM Gündeminde

Mesleki eğitim merkezlerindeki problemleri ve milyonlarca çocuk işçiyi İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. İyiİYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, mesleki eğitim merkezlerinin çırak yetiştirilmek amacıyla özel şirketlerin mevcut personellerine teşvik aldıklarını iddia etti. Eğitimin Bütçedeki Payı Azaldı Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinin adeta hayal kırıklığı yarattığını dile getiren İYİ Partili Sunat, rakamsal bir şekil

Sayıları 2 Milyonu Bulan Çocuk İşçiler, TBMM Gündeminde

Çocuk İşçi Sayısı 2 Milyonu Geçti

Türkiye nüfusunun 23 milyonunun çocuktan meydana geldiğini ve bu çocukların ise 11 milyonunun derin yoksulluk içerisinde yaşamını sürdürmek zorunda kaldığını dile getiren yetkililer, 6 milyonunun açlık sınırında olduğunu ve 5 ile 17 yaş arası 1 milyon 200 bin çocuğun ise okulda kaydının bulunmadığını söylüyor. Çocuk işçi sayısı ile ilgili rakamın 2 milyona dayandığını ve yaz dönemi içerisinde 5 milyonunun bu rakamı bulduğunu söylüyor. Milyonlarca çocuğun okula aç gittiğini Türkiye'de AK Parti iktidarının bütçe tercihlerini tam olarak kimden taraf kullandığına bir örnek, 2021 senesi bütçesine Milli Eğitim Bakanlığının ihtiyaç fazlası olarak kayıtlara geçen 62 milyarın ne için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na aktarıldığı ile ilgili soruların halen cevap bulamadığı konuşuluyor.


Eğitimden Uzak Kız Çocuğu Sayısı 860 Bin

Denetim olmadığı gerekçesiyle zorunlu eğitimde bulunması gereken çocukların okula gidemediği ve 860 bin kız çocuğunun Eğitime bir türlü ulaşamadığı dile getiriliyor. Adrese dayalı sistem ile karşılaştırıldığında herkesi derinden üzen toplumda infial yaratan 6 yaşında bir kız çocuğunun istismara uğraması ve evlendirilmesi ise Muamma. Böyle çocuklar okula devam etseydi eğer birileri bu konuyu mutlaka fark edecekti. Bu nedenle çocuk istismarı varsa olmak üzere çocuk işçi kavramının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tartışılması ve bu konu ile ilgili yasal düzenlemenin yapılması gerektiği vurgulanan konular arasında yer alıyor.