Savcılık Ekrem İmamoğlu Hakkında 4 Yıla Kadar Hapis İstedi

Son Dakika. Savcılık, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istedi.

Savcılık Ekrem İmamoğlu Hakkında 4 Yıla Kadar Hapis İstedi

31 Mart 2019’daki seçimlerden sonra iptal edilen seçim için YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Ekrem İmamoğlu davasında mütalaa açıklandı. Savcılık, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 4 yıl 1 aya kadar hapsini istedi.

Daha önceki duruşmalarda Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde celse arasında açılan duruşmaya katılan Ekrem İmamoğlu kendini şu şekilde savunmuş; "Öncelikle burada verilen demeç bir soru üzerine verilen demeçtir. Sorunun temelinde İçişleri Bakanı'nın şahsıma yönelik açıklamalarında 'Ahmak' kelimesini kullanmasıdır. Söz konusu cevabım bu sorunun üzerine olmuştur, dolayısıyla bana kullanılan bu 'ahmak' kelimesine karşılık olarak kullanılmış bu 'ahmak' kelimesidir ve muhatabı da Sayın İçişleri Bakanı'dır. İçişleri Bakanı bu tarz ifadeleri birçok kez şahsıma yönelik kullanmıştır ve kullanmaya da devam etmektedir, bu tarz cümlelerin hem seçim ortamında hem de seçim iptal edilmeyen önceki beyanlarında da görmek mümkündür. Kullanmış olduğum kelimenin muhatabı bizzat İçişleri Bakanı'nın kendisidir. O dönemde 'seçimi iptal edenler' ibaresini kullanmamın nedeni ise siyasi iradenin seçimler üzerindeki baskısını ve baskıcı tavrını ifade etmesi şeklinde kullandım. Dolayısıyla asla YSK'yı veya üyelerini herhangi birisini muhatap olarak böyle bir beyanda bulunmadım. Beraatimi talep ederim" ifadelerini kullanmıştı.

Savcılık ise İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaret gerekçesiyle 4 yıl 1 ay hapsini istedi.

Konu sonrası açıklama yapan İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, "Herhangi bir ceza verilmesi hukuken mümkün değil. YSK üyelerine yönelik bir kasıt da içermeyen sözlerden dolayı ceza verilmesi komedi" dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /