Şarık Tara Kimdir , Aslen Nereli? Ne İş Yapıyor? Serveti

Vergi rekortmenleri listesinde ikinci sırada Şarık Tara yer aldı. Peki Şarık Tara kimdir? Nerelidir? Ne iş yapmaktadır? İşte detaylar.

Şarık Tara Kimdir , Aslen Nereli? Ne İş Yapıyor? Serveti

Şarık Kara kimdir?

2018 yılı vergi rekortmenleri listesi yayımlandı. Yayımlanan listede Şarık Tara 'nın 36.215.995,95 TL vergi ödediği bildirildi. Vergi rekortmenleri listesinde ikinci sırada yer alan Şarık Tara 'nın kim olduğu , nereli olduğu , ne iş yaptığı araştırılmaya başlandı. 

22 Nisan 1930 tarihinde Yugoslavya-Üsküp 'te dünyaya gelen Tara 'nın annesi Mahmure, babası Fevzi beydir.

Anne tarafından I. Murat'ın öncü kuvvet komutanı  Yiğit Bey'in torunudur. 

Çocukluğu gayet rahat geçen Tara, Sırp Mektebi 'nde ilkokula başladı. 2. Dünya savaşı nedeniyle  1942 yılında İstanbul'a gelen Tara , burada eğitimine devam etti. 1949 senesinde İTÜ İnşaat Mühendisliğini kazanan Tara, okurken ailesinin maddi sıkıntıları yüzünden çalışmayı istedi. Birçok işte çalışan Şarık Tara 1955'te Haydarpaşa Soğuk Hava Deposu'nun şantiye şefi olarak işe başladı.

1957'de eniştesi Sadi Gülçelik ile birlikte ENKA Kollektif Şirketini kurdu ve müteahhitlik faaliyetlerine başlayan Tara, daha sonra irketi Holding 'e dönüştürdü ve dha da büyüdü. 

ENKA 1990 yılı itibariyle, dünyadaki en iyi müteahhit şirketler arasında anılmaya başladı. ENKA şu anda Rusya'da, birçok global şirkete yerel merkez ve tesis sunan, 318.500 m2 ofis alanına ve 230.000 m2 alışveriş merkezine sahiptir ve bunların yönetimini de üstlenmiştir. Şarık Tara, 1986 yılında 56 yaşındayken işleri oğlu Sinan Tara'a devretti. Mart 1994 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tara, Onursal Başkan da Şarık Tara'dır.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA