Sakarya Karasu'da Denize Girmek Yasaklanmıştı! İshal Vakalarıyla İlgili Açıklama Geldi

SASKİ Genel Müdürü, Karasu bölgesinde 827 kaçak tespit edildiğini, içme suyu hatlarına kaçak bağlantılar yapıldığını, hatların kaçak bir şekilde kırılarak ilave boru ve sondajlar bağlandığını söyledi.

Sakarya Karasu'da Denize Girmek Yasaklanmıştı! İshal Vakalarıyla İlgili Açıklama Geldi

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, vatandaşları SASKİ kontrolünün dışındaki su kaynaklarının kullanmamaları konusunda uyardı.

Keleş, "Denetimler yapıyoruz, bu kapsamda bugüne kadar Karasu bölgesinde 827 kaçak tespit ettik. İçme suyu hatlarımıza kaçak bağlantılar yapılmış. Hatlarımız kaçak bir şekilde kırılarak ilave borular, sondajlar bağlanmış. Bunların tek tek tespitini yaptık, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Site içlerinde bulunan sondajlar izinsiz, kontrolsüz bir şekilde havuzlara verilmiş. Vatandaşlarımızı SASKİ kontrolünde olmayan su kaynaklarını kullanmamaları yönünde bir kez daha uyarıyoruz. Bölgedeki kaçak tespitlerimizle ilgili hukuki süreçleri de başlattık, takip ediyoruz." dedi.

Bu arada Sakarya Karasu'da denizin renginde değişim görüldüğü, ishal ve kusma vakaları nedeniyle denize girişlerin yasaklandığı belirtilmişti.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA