Sahte Pasaport Çetesine Şok Baskın! 43 Kişi Gözaltına Alındı

Terör örgütü üyelerini ve kaçak göçmenleri sahte pasaportlarla yurt dışına çıkardıkları iddiasıyla gözaltına alınan 43 şahıstan 26'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Sahte Pasaport Çetesine Şok Baskın! 43 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, terör örgütü üyeleri ve kaçak göçmenleri sahte pasaportlarla yurt dışına kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alınan şahıslardan 26'sının tutuklandığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'ye yasa dışı yollarla giren göçmenler ile Fetullahçı terör örgütü, PKK, DEAŞ, DHKP C gibi terör gruplarının firari üyelerine sahte pasaport temin ettiği ve yurt dışına kaçmalarına vesile oldukları belirtilen çeteye yönelik operasyon başlattı. Operasyon 28 Kasım'da İstanbul merkezli 5 şehirde eş zamanlı gerçekleştirildi. 43 çete üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda ehliyet, nüfus cüzdanı, 128'i çalıntı olmak kaydıyla farklı ülkelere ait 415 pasaport , çipli kimlik kartları, sürücü belgeleri, vize yaprakları, pasaport ve sahte evrak hazırlanmasında kullanılan bin 35 malzeme ve ekipman ele geçirildi. ü

Ayrıca çok miktarda nakit ve zinet eşyası ele geçirildi. Şebeke üyeleri emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Burada 43 zanlıdan 26'sı tutuklanırken, 16'sı adli kontrol şartıyla , 1'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.