Sahil Güvenlik Komutanlığı Büro İşçisi ve Meydancı Alımı Yapacak

Sahil Güvenlik Komutanlığı Marmara ve Boğazlar Onarım Destek Komutanlığı işçi alımı yapacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın büro işçisi ve meydancı alımı yapacağına dair duyuru İŞKUR ve Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Büro İşçisi ve Meydancı Alımı Yapacak

İlgili duyuruda meydancı alımı için başvuru yapacak adayların lise ve dengi okullardan mezun olmuş olması gerektiği, büro işçisi alımı için başvuru yapacak adayların da lise ve dengi okul mezuniyet şartını yerine getirmesi ayrıca Bilgisayar, Bilgi İşlem, Bilişim Teknolojileri, Bilgisayarlı Muhasebe, Muhasebe ve Finansman, Büro yönetimi, bölümlerinin herhangi birinden mezun ya da ilgili bölümlere ait sertifikaya sahip olması gerektiği vurgulandı. Başvurular 26 ile 30 Kasım 2018 arihleri arasında İŞKUR il Müdürlükleri ya da İŞKUR'un resmi sitesi üzerinden yapılacak.

İlanda ayrıca şu ifadelere yer verildi : 

1- Başvurular 26-30 Kasım 2018 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlükleri veya internet (www.iskur.gov.tr.) aracılığıyla yapılacaktır.

2- Türk vatandaşı olmak,

3- 18 yaşını tamamlamış olmak,

4- Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edim ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

5- Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 3/I maddesi gereği en az %40 engelli olmak gerekmektedir. Çok tehlikeli işyerinde istihdam edilecek olup, yapılacak işin niteliğine göre görme, iki eli kullanamama, zihinsel ve psikolojik rahatsızlığı bulunanlar başvuramayacaktır.

6- Hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması,

7- Engelli statüsü dışında sağlık durumunun çok tehlikeli işyerinde çalışmasına uygun olduğuna dair sağlık kurulu raporu almak. Sağlık Raporu İşyeri Hekimi tarafından incelenecek ve 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 15'inci maddesi gereği kişinin yapacağı işe uygun olduğunu belirtilen sağlık raporu İşyeri Hekimi tarafından düzenlenecektir.

8- Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak,

9- İşe göndermede öncelik hakkından yararlanacak adaylar, durumlarını daha önce çalıştıkları kamu kurum ve kuruluşlarından alacakları belgeyle ıspat etmek zorundadırlar. Terörle mücadele sırasında malul sayılmayacak şekilde yaralananlar, sağlık raporu ve terörle mücadelede yaralandığını gösteren komutanlık yazısıyla, terörle mücadelede göstermiş oldukları üstün başarı nedeniyle takdire layık görülenler Kuvvet komutanlığı için asgari Tugay Komutanlığınca, Jandarma Genel Komutanlığı için asgari Alay Komutanlıklarınca kendilerine verilen takdir belgeleriyele durumlarını belgelemeleri gerekmektedir.

10- Sınava; başvuruda bulunanlar arasından 07.12.2018 tarihinde saat 10:00'da Pendik Belediyesine ait Yunus Emre Kültür Merkezinde (Batı Mah.Erol Kaya Cad. No:21 Pendik/İSTANBUL) Noter huzurunda "başvuruda bulunanların katılabileceği" kura çekimi ile açık iş gücü sayısının 4 katı belirlenen adaylar katılabilecektir. Noter huzurunda kura çekimi ile belirlenen adaylar Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Onarım Destek Komutanlığında sözlü sınava tabi olacaktır. Kura çekimi sonuçları www.sg.gov.tr adresinde açıklanacaktır.