Sahi Bugün Dünya Kadınlar Günü'ydü Değil mi? Sadece Bugünlerde Yaşanan Korkunç Olaylar

Dünya Kadınlar Günü'ndeyiz. "Kadınların özgür olabildiği, kadına saygının olduğu bir yıl olması dileğiyle" başladığımız 8 Mart tarihinde kadınlara korkunç saldırılar düzenlendi.

Sahi Bugün Dünya Kadınlar Günü'ydü Değil mi? Sadece Bugünlerde Yaşanan Korkunç Olaylar

Sahi bugün Kadınlar Günü'ydü değil mi?

"kadınlar insandır biz insanoğlu" Haberimize Neşet Ertaş'ın kadınlar hakkında söylediği güzel söz ile başlayalım. Çünkü haberin devamı iç yakan türden. 

Başımızın tacı kadınlarımıza şiddet ve kadın cinayetleri sona ermiyor. Kendini bilmez, insanlıktan nasibini almamış kişiler, kadınlara şiddet uygulamaya gelince kendilerini erkek zannedip şiddet uyguluyor. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadına şiddet haberleri art arda geldi. 

Dün Samsun'da tüm Türkiye'nin tepki gösterdiği olay yaşandı. Bir kişi, eşini çocuğunun gözleri önünde feci şekilde dövdü. Bu saldırgan tutuklandı. 

Antalya'nın Manavgat ilçesinde aile içinde çıkan tartışmada Mustafa Y. (44),kendisine bıçak çeken oğlu Furkan Y. (18) ile araya giren eşi Hatice Y.'yi (43) bıçakla yaraladı. Kavga sırasında evde bulunan çiftin kızı da kırılan kapı camı nedeniyle elinden yaralandı. Evden kaçan baba polise teslim olurken, ağır yaralanan anne ve oğlu ise ameliyata alındı

Bilecik'te meydana geldi. Kentte, henüz kimliği tespit edilemeyen 1 kişi, kucağında çocuğu bulunan ve eşi olduğu tahmin edilen kadına, taksiye binmeye çalıştığı sırada yumruk attı. Bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan olayla ilgili polis, araştırma başlattı.

Antalya'da korkunç bir olay meydana geldi. Kentte, ailesi ve polis tarafından 4,5 aydır kayıp olarak aranan 20 yaşındaki Mervenur Polat, bir binanın ortak kullanım alanında, folyoya sarılı halde ölü bulundu. Olayla ilgili 5 şüpheli yakalandı. Genç kadını son gören kişiler arasında bulunan G.H. ise İstanbul'da katıldığı televizyon programında gözaltına alındı

Diyarbakır’da 2015 yılında bir ses yarışmasında adını duyurduktan sonra erkek arkadaşı tarafından başından vurulan ve ağır yaralanan Mutlu Kaya, uzun süre yaşam mücadelesi vererek hayata tutundu. Ancak yüzde 98 engelli kalan genç kızın bu kez de ablası ve avukatı erkek şiddetinin kurbanı oldu.

Artık bu son olsun dediğimiz olaylar maalesef yaşanıyor. Kadına şiddet son bulmalı, şiddet uygulayanlara en ağır cezalar verilmelidir.