Sağlık Personeli Alımı Mülakatı Nasıl Olacak? Kaç Katı Aday Çağrılacak? İşte Atama Puanı Hesaplaması

Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımına mülakat getirildi. Sözlü mülakatın getirilmesi büyük tepki çekerken adaylar atamalarda torpilin değil, liyakatin etkili olmasını istiyor. Peki sözlü mülakatlar nasıl olacak? Kaç katı aday sözlü mülakata çağrılacak? Mülakat nasıl yapılacak? Detaylar haberimizde.

Sağlık Personeli Alımı Mülakatı Nasıl Olacak? Kaç Katı Aday Çağrılacak? İşte Atama Puanı Hesaplaması

Sağlık Bakanlığı personel alımında sözlü mülakatlar nasıl olacak?

Sağlık Bakanlığı YHGM tarafından yapılan açıklamada 663 sayılı Sağlık Alanında Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hülunünde Karamamenin 45/A maddesine dayanılarak hazırlanan "Sözleşmeli Sağlık Personeli Yerleştirme İle Sözlü Sınav Usul ve Esaslannın" yürürlüğe konulması istendi. Söz konusu düzenleme, kamuya yapılan sağlık personeli alımında sözlü mülakat sisteminin uygulanmasını öngörüyor. 

Kararın Sağlık Bakanlığı resmi internet sayfasında yayımlanması ile atama bekleyen sağlıkçılar , mülakatların nasıl olacağını , kaç kişinin mülakatlara çağrılacağını araştırmaya başladı. İşte detaylar.

MERKEZİ SINAV KOMİSYONU KURULACAK

Bakan Yardımcısının veya görevlendireceği kişinin başkanlığında, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulacak. En az daire başkanı olan üyeler, sağlık personelinin; Bakanlığa 1CPSS sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme ile atanmasına veya ICPSS puanı esas alınarak Bakanlık tarafından yapılacak sözlü mülakat ile atamalarını yapacak.

İLLERDE MÜLAKAT KOMİSYONLARI KURULACAK

Merkezi sınav komisyonu illerde komisyonlar kuracak ve sözlü mülakatlar bu komisyonlar tarafından yapılacak. İl Sınav Komisyonunda; en az bir tabip veya uzman tabibin bulunması ve diğer üyelerin ise tabip, uzman tabip veya başkan yardımcısı olacak.

KAÇ KATI ADAY MÜLAKATA ÇAĞRILACAK?

Merkezi sınav komisyonu , ilan için talimatı verecek ve Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımı için ilana çıkacak. İlanda , pozisyonlar için alınacak sayının 3 katı kadar aday mülakatlara alınacak. KPSS puanı burada esas alınacak.

SÖZLÜ MÜLAKATTA NEYE BAKILACAK?

Sözlü mülakatta adayın; bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti ile mesleki bilgileri değerlendirilecek ve 100 tam puan üzerinden puanlama yapılacak.

SÖZLÜ MÜLAKAT PUANLARI NE KADAR GEÇERLİ OLACAK?

Sözlü sınav puanları, iki yılı aşmamak suretiyle bir sonraki sınava kadar geçerlidir. Bu dönem içinde alım yapılması halinde KPSS puanı ile bu sözlü sınav puanının aritmetik ortalaması esas alınarak yerleştirme yapılır.

ATAMA PUANI NASIL HESAPLANACAK?

KPSS puanı ile sözlü mülakat puanının toplamı adayın başarı puanı olacak ve atama bu puana göre yapılacak.Puanın eşit olması durumunda KPSS puan üstünlüğüne bakılacak.

TEPKİ ÇEKTİ

Aylardır atama bekleyen adaylar, sözlü mülakatın getirilmesine ciddi şekilde tepki gösterdi. #Sağlıktamülakatahayır hashtagı altında on binlerce paylaşım yapıldı.

KADIN-ERKEK DİĞER SAĞLIKÇILARLA BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLA

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN