Sağlık Bakanı Koca Nisa Bebeğin Son Durumunu Paylaştı

Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın sütanneliğini üstlendiği Nisa bebeğin beyin ölümünün gerçekleştiği haberleri Türkiye'yi yasa boğmuştu. Bakan Koca ve hastane yaptıkları açıklamayla Nisa bebeğin henüz hayatını kaybetmediğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca Nisa Bebeğin Son Durumunu Paylaştı

İstanbul Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği Pendik 11 No'lu Acil Yardım İstasyonu'nda Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan 29 yaşındaki Büşra Durmaz, 29 Mart Salı günü Pendik'te boş araziye bırakılmış bir bebek ihbarına gitti. Bebeğin aç olduğunu fark eden Durmaz bebeği emzirdi ve 3 aylık bebeğe kendi kızının ikinci adını vermişti.

Dün beyin ölümü gerçekleşti denilen Nisa Bebek ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve hastaneden açıklama geldi.

Bakan Koca paylaşımında;

 " ATT Büşra'nın adını koyduğu terk edilmiş NİSA BEBEK, yuvaya teslim edildikten bir süre sonra, hayati sağlık sorunları sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Durumu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesinde takip ediliyor. ATT Büşra ve Nisa bebeği evlat yerine koyan herkes adına üzgünüz." İfadelerini kullandı

.

Hastaneden Açıklama Geldi

Önümüzdeki 24-48 saatin önemli olduğunu belirten hastane bu zaman zarfında beyin ölümünün gerçekleşip gerçekleşmediğinin belli olacağını söyledi.

Bebeğin tedavisinin yapıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden, "Nisa Mihribah bebek, 3 gün önce kaldığı çocuk yuvasından kardio pulmoner arest sonucu kurum doktor ve hemşiresi refakatinde 112 ambulans ile kalp ve solunum resussitasyonu yapılarak saat 09.20'de hastanemiz acil çocuk birimine getirilmiştir. Yapılan ilk muayene sonucunda Aspire ettiği anlaşılan bebeğin kalbinin ve solunumunun olmaması üzerine hemen entübe edilmiş, yaklaşık 30 dakika daha yapılan resüsitasyon neticesinde kalp atımları alınmaya başlanmıştır. Çocuk yoğun bakım ünitesine yatırılarak solunum cihazına bağlanan Nisa bebeğin genel durumu ciddi olup sedasyon ve anti ödem tedavisi altında takip edilmektedir. Durumunda bir iyileşme gözlenmeyen bebeğin beyin fonksiyonları detaylı olarak araştırılmakta olup beyin ölümü açısından kesin sonuç daha belirlenmemiştir. Yapılacak yeni test ve tetkiklerin sonucunda Nisa bebek ile ilgili son durumun önümüzdeki 24-48 saat içinde netlik kazanması beklenmektedir. Nisa Bebeğimize Allah'tan şifa, sevdiklerine geçmiş olsun diler, kamuoyuna saygılarımızı sunarız" açıklaması yapıldı.