Rusya’nın Doğalgaz Teklifi Kabul Edildi İşte Merkezin Kurulacağı Yer

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kazakistan’da yaptığı görüşmeler sonrası Putin’in ‘’Türkiye’de doğal gaz merkezi kurulabilir’’ sözlerine açıklama getirildi. Cumhurbaşkanı, ‘’Putin’le talimat verdik’’ dedi.

Rusya’nın Doğalgaz Teklifi Kabul Edildi İşte Merkezin Kurulacağı Yer

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’ın Başkenti Astana’da yapılan görüşmeler sonrasında yurda dönerken uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazetecilerin Erdoğan’a Putin’in ‘’Baltık Denizinde Kuzey Akım hatlarında kaybedilen hacimleri Karadeniz’e yönlendirebiliriz. Böylece Avrupa’ya yönelik yakıt ve doğalgaz kaynaklarımız için ana rotayı Türkiye üzerinden sağlayarak, Türkiye’de doğal gaz merkezi kurulabilir’’ sözleri hatırlatıldı.

Bu ifadenin hatırlatılmasıyla sorulan soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’İfade edildiği şekliyle, böyle bir dağıtım merkezi için, bu iş için tabi ki Trakya en önemli yer olarak görülüyor. Biz başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığıma ve Rusya tarafından ilgili kuruma müşterek bir çalışma yapmaları talimatını Sayın Putin ile birlikte verdik. Orada bu çalışmayı yapacaklar. En uygun yer neresiyse bu dağıtım merkezini orada inşallah kurmuş olacağız. Bizim ulusal anlamda bir dağıtım merkezimiz var ama tabi şimdi bu uluslararası bir dağıtım merkezi olacak. Bu konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız ile Rusya tarafı çalışmayı yapıp bize sunacaklar ve ondan sonra da adımı atmış olacağız’’ şeklinde cevap verdi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /