Rusya’dan Kritik Savaş Açıklaması

Son Dakika. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gelişmeler tüm dünyayı endişelendirirken Rusya’dan kritik bir açıklama geldi. ‘’Savaş istemiyoruz; ancak...’’.

Rusya’dan Kritik Savaş Açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden'ın "Rusya'nın, Ukrayna'yı gelecek ay işgal edebileceğine dair açık bir ihtimal var" sözlerine Moskova'dan yanıt gecikmedi. Dışişleri Bakanı Lavrov, "Eğer bu Rusya'ya bağlı ise savaş olmayacak ancak çıkarlarımızın görmezden gelinmesine izin vermeyiz" ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde " Rusya'nın Ukrayna'yı gelecek ay işgal edebileceğine dair açık bir ihtimal var" ifadesini kullandığını aktardı. Horne, "Başkan bunu açıktan söyledi, biz de aylardır bu konuda uyarılarda bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

Açıklamalarla ilgili Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile savaş istemediklerini açıkladı; ''ancak çıkarlarımızın göz ardı edilmesine izin vermeyeceğiz.” dedi. Lavrov, Rusya’nın savaş istemediğini de vurguladı.

Lavrov, ABD ve NATO’nun güvenlik önerilerine nasıl yanıt vereceklerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in karar vereceğini söylerken, ‘’ABD’nin teklifi NATO’nunkinden daha iyi” ifadelerinde bulundu.

Bakan, ABD ile diplomatik misyonlar arası yaşanan krize yönelik, "Krizin çözümü için komisyonların toplantısı 2 hafta içinde gerçekleştirilecek. Rusya Batılı ülkelere AGİT taahhütlerini yerine getirmeleriyle ilgili talepler gönderecek, dürüst bir cevap almayı umuyoruz" dedi.