Rusya Ukrayna’da 7 Bin Asker Kaybetti

New York Times gazetesi Rus ordusunun ilk üç haftada kaybettiği en az 7 bin askerini Ukrayna’da kaybettiğini açıkladı.

Rusya Ukrayna’da 7 Bin Asker Kaybetti

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times, yeni uydu fotoğraflarıyla Putin'in Belarus'a ek helikopterler ve askerler gönderdiğini açıkladı. Sınıra çok yakın bir yerde bulunan sahra hastanesinde bir morg bulunuyor, bölgede bulunanlar sınırda bulunan morgların Rus askerlerin cesetleriyle dolu olduğunu söylüyor.

Savaşın başlamasından itibaren 7 bin Rus askerinin hayatını kaybettiğini belirten New York Times'a göre, 7 bin rakamı ABD'nin 20 yıllık Afganistan ve Irak işgallerinde kaybettiği askerden daha fazla.

150 bini aşkın askeri Ukrayna’ya gönderen Rusya’nın yaralı asker sayısının ise 14 bin ila 21 arasında olduğu tahmin ediliyor.

Rusya'nın tüm ordusundaki taarruz güçlerinin dörtte üçünü Ukrayna'nın işgalinde görevlendirdiği bildiriliyor.

Ruslar Tiyatroyu Bombaladı

Rus ordusu Mariupol kentinde 1000'i aşan sivilin sığındığı bir tiyatroyu bombaladı. Mariupol yetkilileri, tiyatro vurulmadan önce yaklaşık 1000 ila 1200 sivilin tiyatroda saklandıklarını söylüyor.

Saldırıda hayatını kaybedenler çok sayıda kişinin cesetlerini yan yana gösteren fotoğraflar, uluslararası haber ajansları tarafından servis edildi. Bombardımanın ardından yaralı ve ölü sayısı hakkında kesin bir açıklama yok.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /