Rusya Ukrayna Arasındaki Gerilim Tırmanıyor 5 Ölü Var

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim gittikçe artıyor. Sınırı geçmek isteyen 5 Ukrayna vatandaşı Rus ordusu tarafından öldürüldü.

Rusya Ukrayna Arasındaki Gerilim Tırmanıyor 5 Ölü Var

Donbass'tan gelen haber ise bir anda yeniden dünya gündemini buraya çevirdi. Rus ordusu tarafından Donbass sınırına gerçekleştirilen müdahalede 5 Ukrayna’lı öldürüldü.

İki ülke arasındaki krizin devam ederken, tüm dünya bölgeden gelecek haberlere kilitlendi.

Bölgede yaşanan son gelişme ise gözleri bir anda Donbass sınırına çevirdi. Rus ordusu tarafından Donbass sınır hattına gerçekleştirilen müdahale sonucunda 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Söz konusu şahısların, sınırı geçmeye çalışan Ukraynalılar olduğu ifade edildi.

‘’Sınırı yasadışı bir şekilde geçmeye çalışan 5 Ukraynalı etkisiz hale getirilmiştir

Rusya da söz konusu saldırıyla ilgili açıklama gerçekleştirdi. Rus ordusu tarafından yapılan açıklamada, " Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın Rostov bölgesinde sınırı yasadışı bir şekilde geçmeye çalışan 5 Ukraynalı etkisiz hale getirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Ukrayna’dan İddialara Yalanlama

Rusya'nın açıklamasına ise Ukrayna cephesinden jet hızıyla yanıt geldi. Bölgede sınır güçlerinin olmadığını belirten Ukrayna tarafı, " Rusya'nın açıklaması yalan. Bu bölgede (Rostov) hiçbir gücümüz bulunmuyor" sözlerine yer verdi.