Rusya Saldırılara Devam Ediyor En Az 21 Ölü

Ukrayna’da Rus saldırıları durmak bilmiyor. Adeta Harkov şehrinde bombalanmadık yer bırakmayan Rusya, bugünde üniversiteyi vurdu.

Rusya Saldırılara Devam Ediyor En Az 21 Ölü

Harkov’a her tarafa saldıran Rusya’nın bugünkü hedefinde üniversite binası vardı. Yapılan saldırılarda 21 kişinin öldüğü ve ve 112 yaralının bulunduğu belirtildi.

Ukrayna ordusu, Harkov’a Rus paraşütçü birliklerinin indirildiğini ve kente hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Harkov Valisi ise, top saldırılarında en az 21 kişi'nin öldüğünü, 112 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Herson kentinin belediye başkanı İgor Kolikhayev, bu sabah Rus askerlerinin şehre girdiğini ve tren istasyonunu kontrol altına aldığını söyledi

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın güneyindeki Herson şehrinin tamamen işgalci birliklerinin kontrolüne geçtiğini söyledi.

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, işgalin başlangıcından bu yana yaklaşık 6 bin Rus askerinin öldürüldüğünü ifade etti. Rusların bombalar, roketler ve saldırılarla kazanamayacağını belirten Zelenskiy, Ukrayna'nın AB'ye katılım başvurusuna destek isteyerek "Zaman, tarafsız kalma zamanı değil" dedi.