Rusya Devlet Başkanı Putin: İşsizlik Artıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni tip koronavirüs salgını kaynaklı Rusya'daki işsizliğin arttığını vurgulayarak, bunun beklenmedik bir durum olmadığını, Rusya'daki yönetim kademesinin tüm seviyelerinde işsizlik sorununa azami dikkat verilmesi gerektiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin: İşsizlik Artıyor

Moskova'da video konferans yöntemiyle hükümet yetkilileriyle görüşen Rusya Devlet Başkanı Putin, koronavirüsün ekonomiye etkilerine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Elde edilen son verilerin ülke genelindeki işsizliğin arttığını gösterdiğini söyleyen Rusya Devlet Başkanı, "Son veriler, Rusya'da resmi olarak kayıtlı işsizlerin sayısının arttığını gösteriyor. Kayıtlı işsiz sayısı 1,9 milyona ulaştı. Bu beklenmedik bir durum değild, ancak Rusya'daki yönetim kademesinin tüm seviyelerinde işsizlik sorununa azami dikkat verilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yeni tip koronavirüse yönelik alınan tedbirlerin yanı sıra düşen petrol fiyatları nedeniyle de zor günler geçiren Rusya ekonomisinin bu sene yüzde 5-6 civarında küçülmesi bekleniyor.