Rihanna, O Sözleri Sonrası Müslümanlardan Özür Diledi

Dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna, defile için yazdığı şarkıda Hadis kaydı geçmesi nedeniyle tepkilere neden olmuştu. Rihanna yaptığı açıklamada Müslümanlardan özür diledi.

Rihanna, O Sözleri Sonrası Müslümanlardan Özür Diledi

Rühanna Müslümanlardan özür diledi.

Barbadoslu şarkıcı Rihanna,  geçtiğimiz hafta kendi iç çamaşırı markasının defilesinde kullanılmak üzere şarkı söyledi. Söylediği şarkının içinde hadis kaydı olması sonrası Rihanna bir açıklama yaptı ve Müslümanlardan özür diledi. 

Söz konusu defile geçtiğimiz Cuma günü yapıldı. 2020 Savage X Fenty adlı defilesi sonrası gelen eleştiriler nedeniyle gündem olan Rihanna, sosyal medya üzerinde tepkilerin odak noktası oldu. Rihanna, "masum ve dikkatsiz" bir hata yaptığını söyledi ve bu konuda özür diledi.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Rihanna, şunları söyledi:

"Savage X Fenty defilesinde art niyetli olmayan incitici, büyük bir hataya dikkat çektikleri için Müslüman toplumuna teşekkür ederim. Daha da önemlisi sizden bu masum ama dikkatsiz hata için özür diliyorum.

"Tanrı'ya ve hiçbir dine saygısızlık etmem ve bu şarkının kullanılması tamamen sorumsuzluk. Bir daha böyle şey olmayacak. Anlayışınız ve bağışlayıcılığınız için teşekkür ederim."

Geçen hafta Amazon Prime Video'da yayımlanan defilede kullanılan Couou Chloe'nin şarkısında Kuveytli vaiz Mishary Rashid Alafasy'nin seslendirdiği bir hadis de yer alıyor.

Yapımcı Chloe, bu açıklama sonrası kendi sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve Twitter üzerinden Müslümanlardan özür diledi. Chloe, "Tüm sorumluluk benim" diyerek internetten bulduğu bu ses kaydının hadis olduğunu bilmediğini ve şarkıdan bu bölümleri çıkaracağını belirtti.

Bir kullanıcı "Seni seviyorum. Sen kraliçesin. Ama defilende bir hadisi kullanmak dünyadaki tüm Müslümanlara saygısızlık" dedi.

Bir başka kullanıcı ise "Din, estetik (bir unsur) değildir" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA