Reuters'ten Son Dakika İddiası: ABD'nin Türkiye Yaptırımları...

Son dakika haberi geldi. Reuters'in aktardığı iddiaya göre Amerika Birleşik Devletleri'nin S400'ler nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulamaya hazırlandığı bildirildi.

Reuters'ten Son Dakika İddiası: ABD'nin Türkiye Yaptırımları...

Son dakika: Yaptırım açıklaması sonrası dolar yükseldi.

Reuters'in son dakika olarak aktardığı bilgiye göre Amerika'nın , S400'ler nedeniyle türkiye'ye yaptırım uygulamaya hazırlandığı iddia edildi. Ajansın son dakika olarak geçtiği habere göre yaptırımların her an başlayabileceğine yer verildi. 

DÖRT KAYNAK BİLGİ VERDİ

Reuters'te yer alan habere göre ikisi Amerikalı yetkili olmak üzere konu hakkında bilgi sahibi dört kaynağın verdiği bilgiye göre yaptırımlar Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı'na (SSB) ve SSB Başkanı İsmail Demir için uygulanacak. 

TRUMP YÖNETİMİNİN YAPTIRIM UYGULAMASI İSTENİYORDU

Bilindiği üzere geçen senelerde ABD Kongresi uzun bir süredir Donald Trump yönetiminin S-400 hava savunma sistemlerini Rusya'dan aldığı için Türkiye'ye yaptırım uygulamasını istiyordu.

Reuters'ın aktardığıan göre kaynaklar Ankara ile Ocak ayında başkanlık göreve başlayacak Joe Biden arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olması beklenen yaptırımların her an başlatılabileceğini ifade ettiler.

DOLARDA YÜKSELİŞ

Bu açıklama öncesi 7,86 TL seviyesinde olan dolar kuru yükselişe başladı ve7,93 TL seviyesine kadar geldi.