Resmi Rakam Verildi İşte Seçimlerde Oy Kullanabilecek Suriyeli

Türkiye Göç İdaresi, seçimlerde oy kullanabilecek Suriyelilerin sayısını açıkladı. Bu sayının seçim sonuçlarına etki etmeyeceği belirtildi.

Resmi Rakam Verildi İşte Seçimlerde Oy Kullanabilecek Suriyeli

Türkiye Göç İdaresi Uyum ve İletişim Müdürlüğü tarafından açıklanan sayılarda 200 bin 950 Türk vatandaşlığı verilen Suriyelilerden 113 bin 653 tanesi bu seçimlerde oy kullanabilecek. Vatandaşlık alıp ta oy kullanamayanlar ise yaşı tutmadığı için oy kullanamıyor.

Son dönemde gündemden düşmeyen Suriyeliler meselesinde en dikkat çeken başlıklardan biri de oy kullanabilecek Suriyeli sayısı.

Seçimlere Etkisi Olmayacak

Hürriyet’e açıklamalarda bulunan Türkiye Göç İdaresi Uyum ve İletişim Genel Müdürü Gökçe Ök, sayıları paylaşarak bu sayıların seçimlere etkisinin olmayacağını belirtti.

113 Bin Suriyeli Oy Kullanıyor

Türk vatandaşı olan Suriyelilerin yüzde 50'sine yakın bir kısmının Türk vatandaşı dahi olmadığını vurgulayan Ok, "Türk vatandaşı olan Suriyeli sayısı 200 bin 950’dir. Bunların 113 bin 654’ü reşittir, yani 18 yaşın üstünde. Bu 113 bin Suriyeli oy kullanabilecek, onlar da Türkiye’nin 81 iline dağılmış durumda. Seçimlere bir etkileri söz konusu değil. Bunlar bir mahallede, bir ilde, bir ilçede oturmuyorlar ki." ifadelerini kullandı.

Yabancıya Kapatıldı

Büyükşehirlerde kayıt alınmadığını hatırlatan Ok, "İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay gibi 15 ilde artık kayıt almıyoruz. 781 mahalleyi, hem ikamet hem geçici koruma ve hem de uluslararası koruma olmak üzere tümüyle yabancıya kapattık. Adreslerinde bulunmayanların geçici koruma kayıtlarını askıya aldık.” dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /