Resmi Gazete'de Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi! Yapanlara 159 TL

Ceza Gümrük Kanunu ve Buna ilişkin çıkarılan ikincil düzenlemelerle getirilen hükümlere aykırı hareket edenlere 159 TL ceza yazılacağı bildirildi.

Resmi Gazete'de Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi! Yapanlara 159 TL

Ticaret Bakanlığı'nın Gümrük Genel Tebliği Resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çalışma saatleri dışında hizmet talep edenlerin fazla çalışma ücreti, ihracat işlemleri için 14,7 lira, diğer işlemler için 34.2 lira olarak belirlenirken, Türk plakalı kamyonlar için fazla çalışma ücreti kamyon başına, ihracat için 34.22 TL, diğer işlemler için 59.93 lira olarak belirlendi. Gümrük vergilerinin 277 bin liraya kadar olan geri verme ya da kaldırma işlemlerini yapmaya ilgili gümrük müdürlükleri, 1 milyon 419 bin liraya kadar olanları gümrük ve muhafaza baş müdürlükleri yetkili olacak. Gelecek sene uygulanacak

Gümrük Müşavirliği ve yetkilendirilmiş gümrük müşavirliği asgari ücret tarifesi de belirlendi. Ticaret Bakanlığı'nın 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek tebliğine göre ihracat işlemlerinde her beyanname için 679 liraya kadar , ithalat işlemlerinde ise her beyanname için 109 liradan 1058 liraya kadar asgari ücret uygulaması gerçekleşecek. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA