Resmi Gazete'de TBMM'nin tatil kararı yayınlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 1 Ekim'e kadar tatile giriyor .Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de TBMM'nin tatil kararı yayınlandı

Bugün yayınlanan Resmî Gazete TBMM’nin tatil kararı yer aldı. Yayınlanan karara göre Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM'nin) 1 Temmuz Cuma gününden başlayarak ve 1 Ekim Cumartesi gününe kadar tatile girmesine, Genel Kurulun 1 Temmuz 2022 tarihli 111'inci birleşiminde karar verildiği açıklandı. TBMM tatil kararının bitiminde 1 Ekim Cumartesi saat 14.00'te toplanacak.

Öte yandan TBMM tatil girmesi ile bazı komisyonların görevlerine devam edeceği öğrenildi. Görevlerine devam edecek olan komisyonlar ise Anayasa Komisyonu, Adalet Komisyonu, Dışişleri Komisyonu, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, Çevre Komisyonu, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İlişkiler Komisyonu, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu, Dijital Mecralar Komisyonu, Karma Komisyon ve İçişleri Komisyonu çalışabilecek.
Meclis’te yapılan Genel Kurul'un son oturumunda  torba yasa ile e-ticaretin düzenlenmesine ilişkin teklifler yasalaşırken , 'dezenformasyon yasası' ise TBMM'nin tatile girmesiyle ekim ayına ertelendi.