Renk Körü Adaylar Polislik İçin Müjde Bekliyor

Binlerce renk körü vatandaş polis olamıyor. Adaylar İçişleri Bakanlığı 'ndan ve TBMM 'den müjdeli haber bekliyor.

Renk Körü Adaylar Polislik İçin Müjde Bekliyor

Renk körleri polis olmak istiyor.

Doğuştan bir rahatsızlık olan ve tedavisi olmayan renk körlüğü, binlerce vatandaşın polis ve asker olmasına engel teşkil ediyor. Polis ve asker olmak isteyen binlerce kişi, renk körlüğünün polis ile asker alımlarına engel olmamasını istiyor.

Sosyal medya üzerinde birleşen adaylar, renk körlüğünün polisliğe engel olmamasını , bunun için düzenlemenin yapılmasını istiyor.

Adaylar, "Askere giderken renk körlüğü sorun olmuyor da neden polis ve asker alımlarında renk körlüğü sorun ediliyor." diyor. 

2017 YILINDA KANUN TEKLİFİ VERİLMİŞTİ

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Aralık 2017 'de TBMM Başkanlığı 'na bir kanun teklifi verdi. Verilen Kanun Teklifinde Bozkurt, renk körlüğünün polisliğe engel olmamasını ön gördü. Bozkurt, söz konusu kanun teklifi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bu kusura sahip pek çok insan ülkemiz yasa ve yönetmelikler gereği, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalıştırılamıyor ve sınavı kazansalar da, sağlık raporlarıyla eleniyor” dedi. Bu durumun, iş gücünü etkilemediğini savunan Bozkurt, “Birçok ülkede, renkli görme bozukluğu olan insanlar, doğada kamufle olan objeleri daha iyi ayırt edebilmelerinden ötürü özel olarak istihdam ediliyor. Renkli görme bozukluğu avantaj bile sağlıyor”

ADAYLAR MÜJDELİ HABER BEKLİYOR

Söz konusu kanun teklifi hala TBMM 'de ve bu kanun teklifi hakkında bir gelişme yaşanmadı. Ancak renk körü olan ve polis ile asker olmak isteyen adaylar , müjdeli haberi bekliyor.

RENK KÖRLÜĞÜ MÜJDESİ GELDİĞİNDE VE YENİ DÖNEM POLİS ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN