Ramazan Orucu İçin Korona Kararı-İlk Açıklama Geldi

Son dakika haberi: Koronavirüs salgını bilançosu gün geçtikçe daha da ağırlaşırken , Ramazan ayında oruç tutulup tutulmayacağı, teravihlerin yasaklanıp yasaklanmayacağı merak edildi. Konu ile ilgili Diyanetten ilk açıklama geldi.

Ramazan Orucu İçin Korona Kararı-İlk Açıklama Geldi

Ramazanda oruç yasağı olacak mı?

Koronavirüs salgını Türkiye 'de etkisini sürdürüyor. Şimdiye kadar 20 binden fazla vatandaşımız koronavirüse yakalanırken , hayatnı kaybedenlerin sayısı 425 oldu. Toplamda 484 kişi ise koronadan kurtulup taburcu oldu. 

2020 RAMAZAN AYI NE ZAMAN?

2020 yılı Ramazan ayı için 24 Nisan 2020 günü başlayacak. 24 Nisan 2020 Cuma günü vatandaşlar sahura kalkacak ve ilk Ramazan ayı için oruç tutacak.

DİYANET TOPLANTI YAPACAK

En çok merak edilen konu ise koronavirüs algını nedeniyle Ramazan ayında oruç tutulup tutulmayacağı konusu oldu. Oruç tutulması nedeniyle vücudun direncinin düşebileceği , bağışıklık sisteminin düşebileceği ve bu nedenle koronavirüse karşı vücut savunmasının azalabileceği gündemde konuşuluyor. Ancak birçok vatandaş , yeterli beslenildiğinde bunun sorun olmayacağını söylüyor.

Konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı ve Diyanet bir görüşme yapacak. Yapılacak görüşmede Ramazan ayında oruç ile ilgili karar alacak.

TERAVİHLER YASAK

Ramazan ayı süresince camilerde teravih naamzı kılınmayacak. 

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK

Ramazan ayında oruç ile ilgili karar , Diyanet'in önümüzdeki günlerde düzenleyeceği toplantı ile belli olacak.

Peki sizin bu konudaki düşünceniz nedir? Aşağıdaki yorum kısmına yazabilirsiniz.

KARAR AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN