Rahat Durmuyor: Kuzey Kore, Doğu Denizi'ne Balistik Füze Fırlattı

Kuzey Kore, Doğu Denizi'ne tanımlanamayan Balistik füze fırlattı. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in Güney Kore ve Japonya'yı ziyaret edeceği biliyordu. AFP’nin Güney Kore Merkezi Haber Ajansı Yonhap’tan edindiği bilgiye göre; Kuzey Kore, Doğu denizine tanımlamayan Balistik füze fırlattı.

Rahat Durmuyor: Kuzey Kore, Doğu Denizi'ne Balistik Füze Fırlattı

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Güney Kore ve Japonya'yı Ziyaret Edecek

Beyaz Saray, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in, öldürülen eski Başbakan Shinzo Abe’nin cenaze törenine katılmak amacıyla Japonya'ya gideceğini açıklamıştı. Beyaz saraydan Diğer taraftan Kamala Harris, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-Yeol ile Başbakan Han Duck-Soo dahil olmak üzere önemli bölgesel kanat önderleri ile görüşme gerçekleştireceğini bildirmişti.


Japon Başbakan’ndan Açıklama Geldi


Japonya başbakanlı Başbakanlık ofisinden Kuzey Kore'nin fırlattığı balistik füzeye yönelik başbakanın vermiş olduğu bazı talimatlar duyuruldu. Yayımlanan talimatta;

“Bilgi toplamak ve analiz etmek için azami çabayı gösterin ve halka hızlı ve yeterli bilgi sağlayın. Uçakların, gemilerin ve diğer varlıkların güvenliğini sağlayın. Olası durumlara hazırlık dahil olmak üzere önlem için olası tüm önlemleri alın.”