Putin Yeni Kararnameye İmza Attı: 120 Bin Kişi Askere Alınacak

Vladimir Putin’in Rusya Federasyonu vatandaşlarının askerlik hizmetleri için sonbaharda askere alınmasına yönelik imza attığı kararnameye göre güz celp döneminde 120 bin kişi daha silah altına alınacak.

Putin Yeni Kararnameye İmza Attı: 120 Bin Kişi Askere Alınacak

24 Şubat tarihinden itibaren Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin; Zaporijya, Herson, Donetsk, Lugansk bölgelerinin tekrardan tek taraflı bir şekilde referandumun sonrasında Rusya topraklarına katıldığını açıkladı. Diğer taraftan Vladimir Putin; Geçtiğimiz günlerde kısmi askeri seferberlik ilan ettiğini de açıklamıştı.


Ruslar, Dış Ülkelere Dağıldı


Rusya'da kısmi seferberliğin ilan edilmesinin sonrasında çok sayıda Rus vatandaş, birliklerine teslim olmak yerine Türkiye başta olmak üzere pek çok ülkeye gitmeye başladı. Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin ise yeni bir kararnameye daha imza atarak 120 bin kişinin silah altına alınmasına karar verdi.

120 Bin Kişi Askere Alınacak

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, Rusya Federasyonu vatandaşlarının askerlik hizmetlerini yerine getirmesi amacıyla sonbahar aylarında askere alınmalarına yönelik bir kararnameye imza attı. İmza atılan bu kararname hükümlerine göre güz celp dönemi içerisinde 120 bin kişi daha askeri alınacak.