Putin Kararı İmzaladı! Seferberlikten Kaçana 10 Yıl Hapis Cezası

Rus lider Vladimir Putin, geçtiğimiz gün ülkede ilan edilen kısmi seferberlikten kaçanlara 10 yıl hapis cezası verilmesinin önünü açan kararnameyi imzaladı.

Putin Kararı İmzaladı! Seferberlikten Kaçana 10 Yıl Hapis Cezası

Seferberlikten Kaçana 10 Yıl Hapis Cezası 

Şubat ayında başlayan Rusya Ukrayna arasında ki savaş devam ederken, iki ülke liderlerinden peş peşe kararlar geliyor. Son olarak Rus lider Vladimir Putin, geçtiğimiz gün ülkede ilan edilen kısmi seferberlikten kaçanlara 10 yıl hapis cezası verilmesinin önünü açan kararnameyi imzaladı.

Rusya'da geçtiğimiz gün seferberlik ilan edilmesinin ardından bir çok Rus başta Türkiye ve Ermenistan olmak üzere komşu ülkelere gitmeye başladı. Rus vatandaşlar ülkeden çıkarken,havaalanlarında ve komşu ülkelerin sınırlarında yaşanan yoğunluk üzerine kısmi seferberlik kararına uymayanlar için hapis cezalarının da uygulanması yönünde yasa tasarısı hazırlandı.

Yasa jet hızıyla onaylandı

Rus parlamentosuna gelen yasa bugün parlamentodan jet hızıyla geçtikten sonra, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından da aynı hızda onaylandı. Yasaya göre suçu ilk kez işleyen Rus vatandaşlara 1 - 3 Milyon ruble para cezası verilebilecekken, aynı suçu tekrarlayanlara 8 - 10 yıl arası hapis cezası verilebilecek.