PTT 2019/1 Personel Alımı Başvuru Şartları

PTT , 2019/1 kapsamında KPSS şartı olmadan personel alımı yapacak. 2018/1 ile atananların işe başlamasının ardından yeni personel alımı için başvurular başlayacak. İşte PTT KPSS şartsız personel alımı başvuru detayları.

PTT 2019/1 Personel Alımı Başvuru Şartları

PTT personel alımı hakkında yeni gelişme. İşte detaylar.

PTT 2018 yılında KPSS şartı olmadan 5 bin personel alımı için ilana çıkmıştı. Söz konusu alım için sınav Gazi Üniversitesi tarafından yapıldı ve sınav sonucu sonrası sözlü mülakatlar yapılarak kazanan adaylar duyuruldu. Kazanan adayların duyurulmasının ardından beklenen gelişme bugünlerde yaşandı ve adaylar iş başı yapmaya başladı.

PTT YIL SONUNA KADAR İŞE BAŞLAYACAKLAR DEMİŞTİ

PTT , yaptığı açıklamada 5 bin personel alımında kazananların en geç 1 yıl içinde iş başı yapacağına yer verilmişti. Bu açıklama hem kazanan , hem de ilan bekleyen adayları üzmüştü. Ancak PTT personel alımı konusunda beklenen gelişme yaşandı ve adaylar PTT'lerde işe başlamaya başladı. 

2019/1 ALIMI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Bu ay PTT bünyesinde işe başlamalar devam edecek. PTT personellerinin işe başlamasının ardından yeni alım için süreç başlayacak. PTT 'deki kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgilere göre 2019/1 kapsamında yine personel alımı yapılacak. 

İLAN BİRAZ GECİKEBİLİR

Edindiğimiz bilgilere göre , PTT personel alımını kazanan adayların işe başlamaları bu ay ve önümüzdeki ay devam edecek. Adayların işe başlamasının ardından eksikler PTT İnsan Kaynakları tarafından derlenecek ve 2019/1 personel alımında sayı tespit edilecek.

Alınacak sayının belirlenmesinin ardından PTT bünyesine KPSS 'siz yeni personel alımı yapılacak. 

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

  • Türk vatandaşı olmak.
  • On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.
  • Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.
  • 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak.
  • Fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından ceza almamış olmak,
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.
  • Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.
  • Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.
  • Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.
  • Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda sakınca bulunmamış olmak.

PTT PERSONEL ALIMI İÇİN YENİ BİLGİ GELDİĞİ ANDA , PTT PERSONEL ALIM İLANI YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN