Protokol İmzalandı: Öğrencilere 4 Bin 500 TL Destek!

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, önlisans ve lisans eğitiminde iş dünyasının ihtiyacı olan bireyleri uygulamalı tam zamanlı iş yeri eğitimleriyle yetiştirerek iş dünyasına nitelikli eleman kazandırıyordu.

Protokol İmzalandı: Öğrencilere 4 Bin 500 TL Destek!

SUBÜ'nün üniversite sanayi ve iş dünyasıyla yürüttüğü projelere bir yenisi daha eklendi. SUBÜ bundan sonraki süreçte doktora düzeyindeki çalışmaları da sanayiyle buluşturacak. YÖK tarafından da desteklenen ve Türkiye'de model olan iş yeri eğitim uygulamalarını doktora çalışmalarında da sürdürmeyi hedefleyen üniversite, sakarya'da faaliyetlerini sürdüren Federal Elektrik ve Optimak firmalarıyla işbirliğine gitti. Sanayi sorunlarına çözüm üretecek çalışmaların yapılması hedeflenen Sanayi Doktora Porgramıyla özel sektörde daha fazla araştırmacının istihdamı hedef olarak belirlenmiş durumda.

Proje kapsamında istihdam edilecek doktora öğrencilerinin maaşları TÜBİTAK tarafından ödenecek. Öğrencilere 4 bin 500 TL maaş verilecek, bu sayede ilgili öğrenciler hem sanayiye katkıda bulunacak hem de doktora düzeyinde bilimsel çalışmalarını yürütebilecek.

SUBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zafer Tatlı konuyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Üniversitemizin misyonuna uygun olarak uygulamaya yönelik lisansüstü seviyesinde sanayinin sorunlarına çözüm bulma ve sanayimizin rekabet gücünü arttırmaya yönelik üniversitemizde özgün projeleri devam ettireceğiz, güçlü bir proje ekibimiz var, ilerleyen zamanda birçok firma ile işbirliklerimizi geliştirerek yeni projelere imza atacağız. Bu anlamda Sakarya'da bulunan firmalarımızı Üniversitemize işbirliği protokolleri yapmak üzere bekliyoruz" dedi.