PROF. DR. NACİ GÖRÜR: DİKKATLİ OLMAYIZ

Hatay'da dün akşam saatlerinde meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem şehirde korku ve paniğe neden oldu. Yeni sarsıntı üzerine Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu.

PROF. DR. NACİ GÖRÜR: DİKKATLİ OLMAYIZ

Hatay'daki depremle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde dikkatli olmalıyız. Yetkililerimizin ve halkımızın dikkatli olmasında yarar var" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki depremin en büyük hasar ve yıkımı alan Hatay'da dün akşam saatlerinde 6.4 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi. Korku ve paniğe neden olan deprem bölgedeki tehlikenin henüz bitmediğine işaret ederken, 6 kişinin de hayatını kaybetmesiyle sonuçlanmıştı.

Hatay'daki depremi sosyal medya hesabı üzerinden değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, deprem beklenen bir başka bölgeyi daha işaret etti.

Prof. Dr. Görür´ün paylaşımı şu şekilde; "Arkadaşlar Hatay'da 6,4 ve daha küçük depremler oldu. Maraş depremlerinden sonra bu boyutta depremleri Hatay ve Adana'da bekliyorduk. Nitekim ben, Celal Şengör ve yerbilimci arkadaşlarımız duyurmuştuk. Maraş'ta oldu.

Adana ve Kıbrıs'ta da dikkatli olmamız gerekir. Bu uyarılarımız bölgedeki stres transferine dayanıyor. Keza Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de benzer nedenlerle dikkatli olmalıyız. Yetkililerimizin ve halkımızın dikkatli olmasında yarar var."