"Polislerin banka maaş promosyonuyla taşıt alındı" İddialarına EGM´den Yanıt Geldi

CHP İzmir milletvekili Murat Bakan´ın ortaya attığı "Polislerin banka maaş promosyonuyla taşıt alındı" İddialarına Emniyetten yanıt geldi. Yapılan açıklamada ödemelerinin tamamının personele dağıtıldığını, taşıt alımı gibi farklı bir alanda kullanımının söz konusu olmadığını bildirildi.

"Polislerin banka maaş promosyonuyla taşıt alındı" İddialarına EGM´den Yanıt Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Murat Bakan'ın geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü ile ilgili ortaya attığı iddialar gündem olmuştu.

Bakan, "Genel Müdürlük 330 bin personel adına, bir banka ile ayda 300 TL karşılığında 5 yıllığına anlaşma yaptığını duyurdu! Maaş promosyonu anlaşmasının bu şekilde yapılmasının nedeninin, promosyon anlaşmasına karşılık emniyete araç alınması için şart koşulduğu iddiaları bulunuyor. Bu iddia doğru mu? Promosyon anlaşması nerede kimlerin katılımıyla yapıldı? Kaç banka ne kadar teklif verdi? Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı'na veya Emniyet Teşkilatı yardım derneklerine araç alınmış mıdır? Alınmış ise araç detayları nelerdir? Söz konusu promosyon anlaşması nedeniyle Emniyet Müdürlerine tahsis edilen araç var mı? Bu iddialara yanıt bekliyor ve maaş promosyonu anlaşmasının feshedilerek, şeffaf şekilde yeniden yapılması gerektiğini söylüyoruz!" ifadelerini kullandı.

EGM'DEN İDDİALARA YANIT GELDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), yaptığı açıklamada Vakıfbank ile yapılan banka maaş promosyonu ödemelerinin tamamının personele dağıtıldığını, taşıt alımı gibi farklı bir alanda kullanımının asla söz konusu olmadığını bildirdi.

 EGM'den yapılan açıklamada, Teknik şartnamedeki şartı sağlayan 3'ü kamu biri de özel olmak üzere 4 bankanın promosyon ihalesine davet edildiği bikdirilirken: "Ziraat Bankası katılım sağlamamış, Halkbank teşekkür mektubu göndermiş, İş Bankası 129 lira teklif sunmuş, Vakıfbank ise 225 liralık teklifini daha sonra 300 liraya çıkararak en yüksek teklifi vermiştir. Tüm taraflar ve yetkililerin bulunduğu komisyonca, Vakıfbank'ın 300 liralık teklifi, en iyi teklif olarak değerlendirilmiş ve protokolün imzalanmasına müteakip personele ödenmeye başlamıştır.

"FARKLI BİR ALANDA KULLANIMI ASLA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

“Promosyon ödemelerinin, enflasyon karşısında değer kaybetmemesi için her 6 ayda bir yapılacak memur maaş zammı oranında artırılması şartı getirilmiştir. Bu kapsamda Ocak 2023 tarihinde ilk zamlı ödeme gerçekleştirilecek ve aylık 300 liralık ödeme memur maaş zammı oranında artacaktır. Promosyon ödemelerinin tamamı personele dağıtılmakta olup taşıt vb. alımı gibi farklı bir alanda kullanımı asla söz konusu değildir."

Açıklamada, maaş protokolünün il emniyet müdürlükleri mevcut protokollerinin süresi bittikçe dahil olabilecek şekilde düzenlendiği belirtildi.