Polis Memurundan Beyoğlu’nda İntihar Girişimi

İstanbul’da Beyoğlu Kaymakamlığı’nda görev yapan polis memuru, intihar girişiminde bulundu İstanbul İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Beyoğlu Hükümet Konağı girişinde görevli polis memuru E.G, nöbet kulübesinde beylik tabancası ile intihar etme girişiminde bulundu. Oda TV tarafından hazırlanan habere göre tabancasıyla kafasına ateş ettiği belirlenen polis memuru, ağır yaralı bir şekilde Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan E.G'nin Beyoğlu İlçe Emniyet Müdü

Polis Memurundan Beyoğlu’nda İntihar Girişimi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan Polis İntiharları Açıklaması

Son zamanlarda polis intiharları sıklıkla gündeme gelirken, polis intiharlarının araştırılması açısından verilen araştırma önergesinin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmesi tepki ile karşılanmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sessizliği de muhalefet tarafından eleştirilmeye devam ederken, uzun zaman sonra Süleyman Soylu, sessizliğini bozup intiharların sebebinin emniyet içerisindeki mobing değil daha çok ailevi sebepler ve evlilik çatışmaları olduğunu savundu.


İstanbul Şişli Emniyet Müdürlüğü koruma şube müdürlüğünde görevli polis memuru Enes Sayhan, İl Emniyet Müdürlüğü binasındaki personel şube müdürlüğünde kafasına ateş ederek intihar etmişti.

Soylu Sessizliğini Bozdu

‘Bu olayların sebeplerine baktığımızda 2021 ve 2022 olaylarında, ilk sırada evlilik çatışmaları ve ailevi sebepler olduğunu görüyoruz. Geçen yıl ve bu yıl toplam 133 vakıanın 30’u, evlilik ile ailevi sebeplerden kaynaklanmıştır. 2 sıradaki sebep, ekonomik sebeplerdir. 39 vakada bu şekildedir. Buradaki ekonomik sebeplerin detayında ise kripto para ve sanal bahis ve bunlara bağlı kayıplar, göze çarpmaktadır. 4. sebebe baktığımızda psikiyatrik rahatsızlıklardır. Bunun sayısı 17’dir. 5. sebebe baktığımızda ise duygusal sebeplerle karşılaşıyoruz. Yani karşı cins tarafından reddedilme başta olmak üzere ilişkinin yürümemesi gibi çeşitli hususlardır. Burada da toplam 9 vaka vardır.”


Dedi.