Pentegon'dan Flaş Türkiye Açıklaması: Hava Görev Emri'nden Çıkarıldı

SON DAKİKA HABERİ: ABD 'den Türkiye hakkında bir son dakika açıklaması daha geldi. Pentagon yaptığı açıklamada, Birleşik Hava Operasyonları Merkezi tarafından Türkiye 'nin Suriye'de Hava Görev Emri'nden çıkarıldığı duyuruldu.

Pentegon'dan Flaş Türkiye Açıklaması: Hava Görev Emri'nden Çıkarıldı

Bölücü örgütler PKK ve PYD 'nin etkisiz hale getirilmesi için Türkiye yeniden harekata gidiyor.

İnsanların hayatının mahvolduğu işgal bölgelerinde demografik yapıyı değiştirmeye çalışan YPG' li teröristlere karşı operasyon için tüm hazırlıklarını tamamlayan Türkiye harekata başlamak için saat sayıyor. 

Hazırlar öncesi ABD ile görüşme yapıldı ve ayarlamalar yapılmıştı. Ancak bugün art arda flaş gelişmeler yaşandı.

Sabah saatlerinde ABD yönetimi Türkiye 'ye dstek vermeyeceklerini söyledi. Bu açıklama sonrası Türkiye , ABD askerlerinin bölgeden çekilmeye başladığını duyurdu. 

Son olarak ABD , Türkiye 'ye karşı küstah açıklamalar yapmaya başladı. Trump , "Türkiye, benim büyük ve emsalsiz bilgeliğimle sınırları aşmak olarak değerlendirdiğim bir şey yaparsa, Türk ekonomisini yıkıp ve yok edeceğim (daha önce yaptım)" dedi.

PENTEGON 'DAN AÇIKLAMA

Pentagon Sözcüsü Yarbay Carla Gleason bir son dakika açıklaması yaptı ve "Türkiye, Birleşik Hava Operasyonu Merkezi tarafından Hava Görev Emri'nden çıkarıldı, Türkiye'ye keşif ve gözlem verilerinin sağlanması durduruldu." dedi.

UÇAKLARIMIZ KOORDİNASYONSUZ UÇAMAYACAK

"Bunun hava sahasını Türkiye'ye kapatmak anlamına gelip gelmediği"ne ilişkin soruya Gleason şu ifadeleri kullandı:

"Teknik olarak bu anlama gelmese de bir hava unsuru, Hava Görev Emri'nden çıkarıldığında söz konusu bölgede koordinasyonsuz uçması neredeyse imkansız hale geliyor." yanıtını verdi.

ABD ORDUSU TÜRKİYE ORDUSU ÖNÜNDE DURMAYACAK

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'nin muhtemel operasyonu öncesinde Amerikan kuvvetlerinin bölgeden çekileceğine ilişkin kararını AA muhabirine değerlendiren bir savunma yetkilisi ise ABD askerlerinin, askeri olarak Türkiye'nin önünde durmayacağını ifade etti.

Yetkili, Türkiye'nin adımının başka sonuçları beraberinde getirebileceğini iddia etti.

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA