Pendik'teki Rehine Kriziyle İlgili Resmi Açıklama Geldi

İstanbul Pendik'te meydana gelen rehine kriziyle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Pendik'teki Rehine Kriziyle İlgili Resmi Açıklama Geldi

Pendik Melek Aknil Çok Programlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sekreter olarak görev yaptığı belirtilen H.K'nın bıçakla rehin alınmasına ilişkin İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü'nce basın açıklaması yayımladı.

ŞAHSIN ASKER OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

EGM'den yapılan açıklamada, olayın ihbarı üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ile PÖH Şubelerine bağlı ekipler ve Asayiş Şube Müzakere timlerinin olay yerine intikalinin sağlandığı ve gerçekleştirilen müzakerelerin neticesinde U.D. isimli şahsın ikna yoluyla gözaltına alındığı belirtildi.

NİŞANLI ANLAŞMAZLIĞI, REHİNE KRİZİNE DÖNÜŞTÜ

Açıklamada, yapılan araştırma neticesinde şahsın askerlik görevini er olarak sürdürdüğü ve birliğinden izinli İstanbul'a geldiği, rehin alınan bayanla nişanlı oldukları, anlaşmazlık nedeniyle böyle bir olayın yaşandığı belirtildi. EGM'nin açıklamasında şu ifadelerin yer aldığı görüldü :

Olayın öğrenilmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri ve Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı müzakere timleri olay yerine anında intikal etmiş ve yapılan müzakere sonucu U.D. isimli şahıs ikna edilerek gözaltına alınmış, yapılan incelemelerde şüpheli şahsın askerlik görevini er olarak sürdürdüğü ve birliğinden izinli olarak ilimize geldiği, rehin alınan H.K isimli bayan şahsın ise Melek Aknil Çok Programlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sekreter olarak görevli bulunduğu ve U.D. isimli şahsın nişanlısı olup, aralarında anlaşmazlık bulunduğu anlaşılmıştır.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA