Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Uzun süredir açılışı heyecanla beklenen Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattının açılışı gerçekleşirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Açılış Töreni'nde çok önemli açıklamalarda bulundu.

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı heyecanlı bekleyiş sonrasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla çok kalabalık bir şekilde açılıyor. Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı, günlük 1 milyon 200 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede tasarlanırken, metronun hızı ise saatte 80 kilometre olacak. Metronun açılış konuşması Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilirken, Erdoğan çok önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul'daki raylı sistem ağının yarısının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ait olduğunun altını çizen Erdoğan, İstanbul’a kazandırılan bu raylı sistemleri sahiplenmek isteyenlerin olduğunu söyledi.  

Pendik 10 dakika, Kartal 12 dakika

Metronun açılması ile birlikte, Sabiha Gökçen'e Pendik'ten 10 dakikada, Kartal'dan 12 dakikada, Kadıköy'den 50 dakikada ulaşmanın mümkün olduğunu ve ilerleyen zamanlarda bu hattın İstanbul Havalimanı'na kadar ulaştıracaklarını ekledi.
Yol medeniyettir diyen Erdoğan, raylı sistemin medeniyet olduğunu ve bu medeniyete vatandaşlarının layık olduğunu ekledi.


Belediye başkanlığı döneminde, o zamandan bugüne "insanı yaşat ki devlet yaşasın" mantığı ile her zaman millete hizmet etme derdinde olduğunun altını çizen Erdoğan , “Manifestomuzun adının: Türkiye Yüzyılı. Bunun inşasını hep birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi.

Erdoğan’dan İBB Başkanı İmamoğlu'na eleştiri
Erdoğan açılış konuşmasında İBB Başkanı İmamoğlu’nu eleştirirken “Mevcut belediye başkanı ya bende bir köşesinden tutayım. Ya yok böyle bir derdi. Göreve geldiğinden beri her taraf çukur. Bir asfalt dök, şu yolları bir düzenle görelim. Ben İstanbulluyum, nerede, neyin, nasıl olduğunu gayet iyi bilirim. 

İstanbul'da sel oluyor, kar yağıyor, kriz yaşanıyor, bakanlarımızla anında olay yerindeyiz. İstanbul'un belediye başkanı nerede? Bodrum'da. Eli İstanbul'da gözü başka yerde olanların eksiğini biz tamamlıyoruz.” İfadelerini kullandı.