Pegasus Çalışanları İçin Düğmeye Bastı

Alkol masasında çekip paylaştıkları fotoğraf ile Kadir Gecesi'ne dil uzatan personeller ile ilgili Pegasus'tan açıklama geldi: Gerekli aksiyonlar alınacak

Pegasus Çalışanları İçin Düğmeye Bastı

İslam aleminin en önemli ve kutsal günlerinden biri olan Kadir Gecesi´nde alkol masasında kaeh kaldırarak “Kadir Gecesi Özel. Rabbim kabul etsin” şeklinde açıklama ile paylaşım yapan Pegasus çalışanları büyük tepki çekmişti. Sosyal medyada birçok kişi söz konusu paylaşım ile ilgili Pegasus´un işlem yapmasını gerektiğini belirtti. Beklenen açıklama geldi. Pegasus gerekli aksiyonların alınacağını duyurdu.

Pegasus'tan yapılan açıklamada şu şekilde:

"27 Nisan akşamı kişisel bir sosyal medya hesabı üzerinden kişiye özel bir ortamda yapılan bir paylaşımın, farklı mecralarda şirketimiz ile ilişkilendirilmesi nedeniyle açıklama yapmak isteriz.

"Kabul Edilemez"

Bu görüş ve ifadeler kişisel olup şirketimizin duruşu ile bir bağı yoktur. Pegasus Hava Yolları olarak; ilgili paylaşımda yer alan dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlerle atfen rencide edici ifadeleri kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Bu çerçevede, konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığını, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurullarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır."

Pegasus çalışanların tepki çeken paylaşımı: