Patlamanın Yaşandığı Fabrika ile İlgili Şok Eden Detay

Tuzla'da öğle saatlerinde büyük bir patlamanın meydana geldiği ve 3 kişinin hayatını kaybettiği fabrikanın çalışma ruhsatı olmadığı için mühürlediği ortaya çıktı

Patlamanın Yaşandığı Fabrika ile İlgili Şok Eden Detay

İstanbul Tuzla´da 3 kişinin öldüğü 9 işçinin de yaralandığı vernik ve boya fabrikasının ruhsatı olmadığının belirlenmesi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) tarafından 2021 yılının sonunda mühürlendiği öğrenildi.

İstanbul Valiliğinden Açıklama

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada"Bugün saat 13.15'te Tuzla ilçesi Ortamahalle Atayolu Caddesinde kimyevi üretim yapılan, Boya ve Vernikçiler Kooperatifindeki bir fabrikada henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın meydana gelmiştir. Olay yerine ivedilikle itfaiye, ambulans, güvenlik ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yapılan müdahale neticesinde yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca, yakın bölgedeki otluk alana sirayet eden yangın Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince söndürülmüştür. Yangında hafif şekilde yaralanan (9) işçimize sağlık ekiplerince müdahale edilmiş, (T.A), (M.Ö) ve (T.T) adlı (3) işçimiz maalesef hayatını kaybetmiştir." İfadelerine yer verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya yönelik soruşturma başlatıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da yangına ilişkin inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirdi.