Patates Krizi Kapıda Mı 26 İl Karantinada

Buğday, şeker ve Ayçiçek yağından sonra bir krizde patates üretiminde çıktı. Bakan Kirişci’ye sorulan patates kanseri sorusuna Kirişci ‘’26 il karantinada'' açıklaması yaptı.

Patates Krizi Kapıda Mı 26 İl Karantinada

Ekonomik sıkıntıların baş gösterdiği bu günlerde şimdide vatandaşın en çok tükettiği gıda ürünlerinden patatesle ilgili açıklamalar huzursuz edecek cinsten. enflasyon karşısında sıkıntılar yaşayan vatandaşın sofralarında en çok kullandığı patates ile ilgili Bakan Kirişci'den önemli açıklamalar geldi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, halk arasında ‘patates kanseri’ olarak bilinen ve ilk olarak 2004 yılında görülmeye başlayan ‘patates siğili’ hastalığının yayılımıyla ilgili yaşanan sorunlar hakkında Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye soru önergesi vermişti.

Bakan Kirişci’den konuyla ilgili 26 ilde karantina tedbirlerinin uygulandığı açıklaması geldi. Kirişci, ayrıca çiftçilere patates siğili ile ilgili eğitimlerin verildiği açıklamalarını yaptı.

CHP’li Gürer tarafından Bakan Kirişci’ye yöneltilen sorular şu şekilde;

Bir nev'i kanser olan patates siğil sonrası 2004 yılında başlatılan ekim alanı kısıtlaması 2022 yılı itibari ile hangi boyuttadır?

Kaç ilde ne kadar alanda hastalık nedeni ile patates ekimi yapılmamaktadır?

Siğil gibi zarar veren nematod hastalığının boyutları ve halen mevcut durumu nedir? Patates siğili ile ilgili çiftçi eğitimi verilmekte midir?

Bakan Kirişci’den Gürer’e Cevap

Gürer’in soru önergelerini cevaplayan Bakan Kirişci, " Patates karantina etmenleri sebebiyle (Patates siğili, Patates kahverengi çürüklüğü, Patates halka çürüklüğü ve Patates kist nematodları) 26 ilde karantina tedbirleri uygulanmaktadır" ifadelerini kullandı. Ayrıca çiftçilere konu hakkında eğitim verdiklerini ifade eden Kirişci, karantinada olan illeri açıklamadı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /