Özgür Özel'den Çarpıcı Açıklama: Darbe Girişimine Karşı Kararlı Direniş Devam Edecek!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, son darbe girişimine karşı çıkarak, Anayasa'nın korunmasının her vatandaşın vatandaşlık görevi olduğunu vurguladı. Özel, "Direneceğiz, mücadele edeceğiz. Bu mücadelede herkesi direnmeye, mücadeleye ve bu darbe girişimine karşı pozisyon almaya, tepki göstermeye davet ediyoruz" dedi.

Özgür Özel'den Çarpıcı Açıklama: Darbe Girişimine Karşı Kararlı Direniş Devam Edecek!

TBMM Kararları ve Can Atalay'ın Milletvekilliği

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Gezi davası sanıklarından milletvekili Can Atalay'ın hakkındaki hüküm ile ilgili Yargıtay'dan gelen yazıyı Genel Kurul'da okudu. Yazının okunmasıyla birlikte Atalay'ın milletvekilliği düştü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, karara sosyal medya hesabından bir video paylaşarak tepki gösterdi.

Meclis Başkanı Bekir Bozdağ'ın Rolü

Özel, TBMM Genel Kurulu'ndaki kararı eleştirirken, Meclis Başkanı Bekir Bozdağ'ın bulunduğu yerin Birleşik Arap Emirlikleri olduğuna dikkat çekti. Özel, Bozdağ'ın yetki verdiği bir ismin kararı okuttuğunu belirterek, bu durumu siyasi bir eleştiriyle değerlendirdi.

Anayasa Mahkemesi ve Hukuki Süreç

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararlara rağmen alt mahkemenin direnmesi ve Yargıtay'ın geçit vermesiyle ilgili olarak Özel, bu durumu büyük bir hukuksuzluk olarak nitelendirdi. Saray rejiminin Anayasa'yı ihlal ettiğini savunan Özel, Yargıtay ve AK Parti yöneticilerini sorumlu tuttu.

Anayasa'nın Önemi ve Vatandaşlık Görevi

CHP Genel Başkanı, Anayasa'nın devletin teminatı olduğunu ve bugün Anayasa'nın yok sayılmasının yarın diğer maddelerin yok sayılmasına yol açabileceğini belirtti. Özel, vatandaşlara seslenerek, Anayasa'nın korunmasının devletin ve bireylerin güvencesi olduğunu vurguladı. Bu darbe girişimine karşı herkesi direnmeye, mücadeleye ve pozisyon almaya çağırdı.