Özgür Özel, Partisinin Eski Milletvekilleri İle Buluştu: Büyük Buluşma Heyecanı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki dönem milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, "Elinizi üzerimizden ve partimizin üzerinden çekmeyin. Lütfen en samimi eleştirilerinizi, bizi yönlendirmekten kaçınmayın" dedi.

Özgür Özel, Partisinin Eski Milletvekilleri İle Buluştu: Büyük Buluşma Heyecanı!

Özgür Özel'in Heyecanı

Özel, CHP Genel Merkezi'nde eski milletvekilleriyle bir araya geldi. Bu toplantının kendisi için son derece heyecan verici olduğunu belirten Özel, şunları söyledi: "Belki bu salon birçok heyeti ağırladı, ancak ben ilk defa böylesine heyecanlanıyorum. Cumhuriyet Halk Partili bir dedenin torunu ve bir babanın oğlu olarak, çocukluğumdan beri televizyonlarda hayranlıkla izlediğim, hitabetlerinden ilham aldığım ve bilgisine saygı duyduğum büyüklerimle, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı sıfatıyla burada bulunmaktan dolayı gurur duyuyorum."

Geçmiş ve Yeni Dönem Vurgusu

CHP'nin 14 ve 28 Mayıs'taki seçimlerine inanan eski vekillerin bulunduğunu belirten Özel, "Gayret gösteren, maddi ve manevi destek sağlayan, illerinde ellerinden geleni fazlasıyla yapan ve 28 Mayıs akşamı yaşanan büyük üzüntüyü ve travmayı en çok hissedenlerle birlikte olduğuma şüphe yok. Bu salondakilerin üçte biri, açıklamalarımda beni cesaretlendiren büyüklerimdir. Türkiye'de 28 Mayıs'ta büyük bir duygusal kopuş yaşandığını hepimiz sahada gördük. Geçmişte görev yaptığınız kişilerin duygularını sahada gözlemlediniz. Bu süreç benim için kolay olmadı. 12 yıl milletvekilliği, 8 yıl grup başkanvekilliği deneyimi sonrasında, yaşanan bu büyük üzüntüden sonra yeni bir şeyler ifade etmek gerçekten önemliydi."

Vizyon ve Hedefler

"CHP'nin bir daha seçim kaybetmemesi için üzerimize düşen her şeyi yapacağız" vurgusunu yapan Özel, "Fedakarlık gerekiyorsa fedakarlık, sorumluluk düşüyorsa sorumluluğu yerine getireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi'ni Türkiye'nin en iyi yönetilen kurumu haline getireceğiz. Geçmişteki yönetim deneyimlerimden bunu başarabileceğime inanıyordum. Vizyonumuz net; Atatürk'ün partisine bir daha seçim kaybettirmemek ve onu iktidar yapmak. Bunu, yeni ve genç kadrolarla, daha fazla kadınla gerçekleştireceğiz. Verdiğimiz sözleri tutarak işe başladık. Parti Meclisi'nin yaş ortalaması 43, Merkez Yürütme Kurulu'nun yaş ortalaması 46. Listemizde 3 önemli önceliğimiz var: Kadınlar, gençler ve örgüt."

Kurultayın Verdiği Görev

Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk kurultayının kendilerine verdiği görevi vurgulayan Özel, şunları söyledi: "Başarılı olmak zorundayız. Tecrübeyi reddetmek ve deneyimi göz ardı etmek hiçbir örgüte fayda sağlamaz. Toplumda bir yenilenme talebi var. Ancak köklü bir kurum olarak, tecrübenin birikimini dikkate almak ve ondan faydalanmak zorundayız. Aksi takdirde savrulmaya başlarız. Bizim üzerimizden ve partimizin üzerinden elinizi çekmeyin. Lütfen en samimi eleştirilerinizi, bizi yönlendirmekten kaçınmayınız."